Ce să faci și ce să nu faci în Dubai pentru a te bucura de o vacanță lipsită de incidente neplăcute

Dubai este un oraș fascinant, plin de atracții și activități pentru toate gusturile și bugetele. Dar, în același timp, este și un loc unde trebuie să respecți anumite reguli și obiceiuri locale, pentru a nu avea probleme cu legea sau cu cultura. 

Iată câteva sfaturi despre ce să faci și ce să nu faci în Dubai, pentru a te bucura de o vacanță lipsită de incidente neplăcute.


Ce să faci în Dubai:


- Vizitează Burj Khalifa, cel mai înalt turn din lume, și admiră panorama orașului de la etajul 124 sau 148. Rezervă-ți biletul online din timp, pentru a evita cozile lungi.

- Explorează souk-urile tradiționale, piețele unde poți găsi tot felul de produse locale, de la aur și mirodenii, până la textile și suveniruri. Nu uita să negociezi prețul, este parte din experiență.

sfaturi ce sa nu faci in dubai in vacanta

- Fă o excursie în deșert, unde poți face safari cu jeep-ul, plimbare cu cămila, sandboarding sau quad biking. Poți opta și pentru o cină romantică sub stele, într-un tabără beduină.

- Relaxează-te pe una dintre plajele publice sau private din Dubai, unde poți face baie, bronzat sau sporturi nautice. Ai grijă însă să porți un costum de baie adecvat și să nu faci gesturi tandre în public.

- Bucură-te de oferta variată de divertisment din Dubai, unde poți găsi de la parcuri tematice și acvatice, până la mall-uri uriașe și cinematografe. Dacă ești în căutare de adrenalină, încearcă să sari cu parașuta deasupra Palm Jumeirah sau să zbori cu zipline-ul peste Dubai Marina.

Ce să nu faci în Dubai:


- Nu consuma alcool în public sau în afara hotelurilor licențiate. Alcoolul este ilegal în Dubai și poți fi arestat dacă ești prins beat sau dacă provoci scandal.

- Nu fumezi narghilea în locuri nepermise. Narghileaua este o tradiție locală, dar nu este acceptată peste tot. Verifică dacă există zone speciale pentru fumători sau dacă este permis să fumezi narghilea în restaurantul sau cafeneaua unde te afli.

- Nu te îmbraci provocator sau ofensator. Dubai este un oraș cosmopolit, dar totodată conservator. Respectă codul vestimentar local și evită ținutele prea scurte, decoltate sau transparente. Bărbații trebuie să evite pantalonii scurți sau tricourile fără mâneci.

- Nu critici religia sau politica locală. Dubai este un emirat islamic și are un sistem monarhic. Nu insulta Islamul, profetul Mohamed sau conducătorii țării. Nu te implica în discuții politice sau religioase sensibile.

- Nu fotografiezi persoane fără permisiunea lor. Este considerat nepoliticos și ilegal să fotografiezi persoane fără acordul lor, mai ales femei sau copii. De asemenea, nu fotografia clădiri guvernamentale, militare sau strategice.

Sper că aceste sfaturi te vor ajuta să te pregătești pentru o vacanță minunată în Dubai. Dacă ai alte întrebări sau nelămuriri, nu ezita să mă contactezi. Te aștept cu drag pentru mai multe informații și impresii despre destinațiile mele favorite.
MAI POTI CITI