Exerciții YOGA pentru Depresie, Atacuri de panică și Stres constant. Poziții yoga testate.


Iată câteva din cele mai bune exerciții yoga pentru depresie, relaxare, poziții de yoga antistres, care te pot elibera de atacurile de panică si de tensiunea mentală și fizică.

Pozițiile yoga pentru anxietate și depresie pot îmbunătăți simptomele depresiei, anxietății atunci când sunt practicate regulat și în mod corect.

Când o persoană experimentează în mod constant un sentiment de frică, sistemul nervos nu are timp să se recupereze și încetează să facă față stresului. 

Emoțiile negative acumulate se pot transforma într-o tensiune nervoasă severă și chiar o fobie - o tulburare psihologică, în urma căreia o persoană experimentează involuntar o frică severă în situații care sunt complet sigure.

1, Virabhadrasana III (Poziția războinicului III). Această asana este derivată de la Virabhadrasana I (Poziția Războinicul I). 

Mutați greutatea corpului pe piciorul din față (dreapta), în timp ce expirați, întindeți-vă brațele și trunchiul înainte și ridicați-vă piciorul stâng paralel cu podeaua.

 În acest caz, gâtul și capul sunt în linie cu coloana vertebrală, iar brațele sunt paralele între ele. 

pozitia de yoga Virabhadrasana III  pozitia razboinicului

Aplatizați pelvisul coborând ilionul stâng spre podea. Trageți piciorul stâng spre tine. Această asana începe procesele de „expansiune” a corpului, elimină rigiditatea care apare din cauza tensiunii acumulate. 

Concentrați-vă pe punctele extreme ale corpului. Respiră adânc, imaginându-ți că aerul te umple. Apoi ieșiți din poziție și faceți-o pe cealaltă parte.

2. Ardha Chandrasana (Poziția jumătății de lună). 

Efectuați Utthita Trikonasana pe partea dreaptă, expirați, coborâți palma dreaptă pe podea la aproximativ 30 cm de piciorul drept, îndoiți genunchiul drept, în același timp mutați piciorul stâng spre dreapta. 

Rămâneți în această poziție și inspirați și expirați de două ori. După aceea, expirați, ridicați piciorul stâng de pe podea, îndreptați degetele de la picioare în sus. 

ceum se face pozitia de yoga  Ardha Chandrasana

Extindeți piciorul drept și mâna dreaptă. Întinde mâna stângă de-a lungul urechii stângi. Îndreptați-vă umerii. 

Extinde-ți pieptul de la podea la tavan. Păstrează-ți echilibrul. Respirați profund și uniform. Apoi iesi din ipostaza. Efectuați Ardha Chandrasana la stânga.

3. Purvottanasana (Poziția scândurii inversate). 

Stați pe podea și puneți picioarele împreună. Puneți palmele lângă pelvis, astfel încât degetele să îndrepte spre picioare. Pe măsură ce expirați, ridicați-vă corpul. 

Întinde-ți pieptul spre tavan, în timp ce cobori picioarele pe podea. Întinde-ți gâtul. 

cum se face poziția yoga a scândurii inversate

Nu vă îndoiți brațele și picioarele, întindeți-vă ca o sfoară, deschideți. Încercați să respirați uniform și calm.

4. Meditație. 

Stai în orice poziție yoga care este confortabilă pentru tine - poate fi Swastikasana (Poziția semnului de bun augur) sau chiar Padmasana (Poziția Lotusului) dacă nu obosești în ea. Unește-ți mâinile la piept. 

Eliberați tensiunea din față, relaxați pleoapele. Concentrați-vă pe zona sternului, îndreptând atenția acolo. Explorează-te pentru sursa tensiunii, expiră ușor, încercând să simți eliberarea. 

În aceeași poziție, dar cu condiția să fiți un practicant cu experiență, puteți efectua Ujjayi și Viloma Pranayama (respirația Cuceritorului și respirația împotriva lânii) și reținerea respirației (Antara Kumbhaka).
MAI POTI CITI