Cea mai exotică destinație de vacanță: Insula Bouvet din Oceanul Antarctic

Cea mai exotica destinatie de vacanta poate varia in functie de gusturile si preferintele fiecaruia. 

Unii ar putea considera ca o insula tropicala din Pacific sau India este exotica, in timp ce altii ar putea alege un oras exotic precum Bangkok sau Marrakech. 

O destinatie cu adevarat exotica ar putea fi insula Bouvet din Oceanul Antarctic, care este cea mai izolata si nehabitata insula din lume si ofera oportunitati unice de explorare si aventura pentru iubitorii de natura si aventura. 

Poziționată la aproximativ 2200 km sud-vest de Capului Agulhas, Africa de Sud, Insula Bouvet (numită și Insula Liverpool sau Insula Lindsay) este prin definitie cea mai izolata insula din lume

insula bouvet cel mai exotic loc de explorat in vacanta

Daca veti ajunge pe tarmul ei, veti întelege cât de neprimitoare este. Mijlocul insulei este dominat de un vulcan acoperit de gheata, iar furtunile nu contenesc mai bine de 300 de zile pe an.

Pe Insula Bouvet nu au ajuns mai mult de 100 de oameni în toată istoria.

Pe insula Bouvet pot fi explorate urmatoarele :

• Peisajul natural spectaculos, care include ghetari, munti inalti, faleze abrupte si plaje nisipoase.

• Fauna marină, care include balene, delfini si o varietate de pasari marine, cum ar fi pinguinii si albatrosii.

• Flora, care este limitata, dar include cateva specii unice de licheni si muschi.

• Istoria si cultura - insula a fost vizitata de catre navigatorii norvegieni in secolul al 18-lea, dar a fost abandonata de multa vreme. Ruinele si artefactele ramase de la aceasta perioada pot fi descoperite.

Este important de mentionat ca, accesul pe insula este foarte limitat si numai cercetatorii si exploratorii cu experienta au ocazia sa o viziteze.

In cele din urma, cea mai exotica destinatie de vacanta este aceea care ofera o experienta unica si neasteptata, plina de cultura si traditii diferite, si care te face sa te simti ca si cum ai fi intr-un alt univers.
MAI POTI CITI