Exces de CORTIZOL tratament naturist păreri forum, medicamente, vitamine, alimente

Medicamente care scad cortizolul, vitamine care scad cortizolul, alimente care scad cortizolul... NU!!!

Pentru a scăpa de excesul de cortizol, conform informațiilor de pe forumurile medicale, pentru a reduce nivelul cortizolului, hormonul stresului, este suficient să dormi suficient și să mănânci carbohidrați la cină.

Cu un nivel crescut de cortizol, carbohidrații nu pot fi excluși, așa că cerealele integrale, pâinea, pastele din grâu dur, legumele, fructele, fructele de pădure și leguminoasele ar trebui să fie prezente în dietă. 

Nutriționiștii sunt de părere că pentru a reduce excesul de cortizol trebuie să consumați o porție de carbohidrați complecși la cină: în opinia acestora, acest lucru va ajuta la menținerea sub control a nivelului hormonal.

pareri forum tratament cortizol crescut naturist alimente vitamine

Specialiștii recomandă practicarea antrenamentele intensive doar dimineața, deoarece acestea sunt însoțite de producția de cortizol, iar seara, preferă yoga, Pilates sau stretching. 

Și desigur puteți să luați vitamine și minerale care reduc nivelul crescut de cortizol de exemplu, magneziu, zinc, crom, acizi grași omega-3, vitamine din grupul B.

ATENȚIE! Dacă stresul devine cronic și nivelurile de cortizol sunt în mod constant ridicate, atunci acest lucru poate provoacă multe probleme de sănătate. 

De exemplu, contribuie la creșterea în greutate, în special în zona taliei și, de asemenea, provoacă vasoconstricție și dezvoltarea hipertensiunii arteriale!
MAI POTI CITI