MORCOVII BENEFICII pentru Ochi sănătoși, Piele frumoasă și Păr mătăsos

Tratament cu morcovi beneficii ➢ Morcov fiert beneficii ➢ Cati morcovi trebuie sa mănânci pe zi ➢ Sucul de morcovi forum contraindicații ➢ 10 beneficii ale morcovului păreri ➢ Suc de morcovi beneficii ➢ Ceai de morcovi beneficii

De ce morcovii sunt buni pentru sănătate, mulți bănuiesc - în primul rând, oferă organismului o valoroasă sursă de vitamina A

În plus, beneficiile morcovilor rezidă în capacitatea sa de a reduce riscul de cataractă. 

Dar puțini oameni știu că morcovii ne pot face pielea frumoasă și elastică, iar părul strălucitor și puternic.

Care sunt beneficiile morcovilor pentru sănătate?

Când răspund la întrebarea de ce morcovii sunt buni pentru sănătate , experții menționează în primul rând valoroasa vitamina A, care este conținută în exces în această legumă strălucitoare și are un efect benefic asupra stării pielii și a membranelor mucoase.

pareri forum morvocii beneficii pentru vedere piele si par

Vitamina A este, de asemenea, un element important în prevenirea bolilor oculare. Deși, pentru dreptate, merită să risipiți mitul potrivit căruia morcovii refac vederea și sporesc vigilența. Din păcate, nu este. Morcovii au multe beneficii pentru sănătate, dar, din păcate, nu sunt capabili să corecteze miopia

Dar ca să preveniți orbirea nocturnă și cataracta, utilizarea morcovilor este cu adevărat justificată. 

Cert este că vitamina A, a cărei sursă bogată este morcovul, joacă un rol decisiv în formarea retinolului, o substanță sensibilă la lumină. 

Cu o lipsă de vitamina A, se dezvoltă așa-numita „orbire nocturnă” și, în unele cazuri, stadiul inițial al cataractei. Cu toate acestea, de îndată ce dieta este saturată cu morcovi, simptomele acestor boli dispar.

Care sunt beneficiile morcovilor pentru frumusețe

Morcovii sunt utili nu numai pentru sănătatea corpului, ci și pentru frumusețea noastră exterioară. 

Conținutul ridicat de beta-caroten oferă pielii fermitate și un ton ușor de bronzat. Și dacă tocmai v-ați întors din vacanță, atunci același beta-caroten va ajuta la păstrarea bronzului dobândit pentru o lungă perioadă de timp. 

Vorbind adesea despre beneficiile morcovilor pentru frumusețe, cosmeticienii se concentrează pe conținutul ridicat de antioxidanți din morcovi, care leagă radicalii liberi, încetinind procesul de îmbătrânire a pielii. 

Este recomandat nu numai să mănânci morcovi, ci și să folosești în mod activ această legumă la prepararea a tot felul de măști pentru față și gât.

Morcovii au un efect benefic nu numai asupra nuanței frumoase a pielii și a elasticității acesteia, ci și asupra sănătății părului

În primul rând, morcovii conțin substanțe care restabilesc cu succes structura rădăcinilor părului, ceea ce reduce căderea părului. În plus, vitamina A hrănește părul pe toată lungimea, făcându-l mai sănătos și mai strălucitor.

ATENȚIE! Morcovii fierți sunt mai utili decât cei cruzi - în timpul tratamentului termic, membranele celulare sunt distruse și se eliberează mai mult beta-caroten. 

Și încă un sfat util: pentru absorbția completă a beta-carotenului de către organism: se recomandă consumul de morcovi alături de o cantitate mică de grăsime (maioneză, ulei de măsline, brânză de vaci).
MAI POTI CITI