Despre ALOPECIE: de ce apare boala și dacă se poate vindeca prin tratament

Sumar: alopecia se poate vindeca, tratament alopecie difuza femei, ce boli ascunde căderea parului, crema pentru alopecie areată, goluri de par in cap tratament

Ce este alopecia și de ce apare

Alopecia apare atunci când celulele sistemului imunitar atacă foliculii de păr, ca urmare, mai mult păr cade decât crește. Uneori, chelia apare nu numai pe cap ci și pe pe față și pe tot corpul.

Alopecia androgenetică, de exemplu, apare din cauza excesului de hormon sexual masculin dihidrotestosteron și a activității crescute a enzimei 5-alfa reductază, care promovează sinteza acesteia. Această problemă se confruntă în principal de bărbați și doar de 1% dintre femei.

Femeile care urmează o dietă strictă se pot confrunta și cu problema răririi părului. Aceasta este alopecia temporară. 

alopecia se poate vindeca prin tratament

Aici șansele de a se restabili volumul anterior de păr sunt foarte mari - este suficient să revenim la o dietă echilibrată. 

Ce să faci dacă părul începe să cadă

Nu este încă posibil să previi orice tip de alopecie, chiar și alopecia areata și difuză, care sunt comune în rândul europenilor. Este genetică și nu poți scăpa de ea. 

Mulți tratează doar probleme externe ale alopeciei: subțierea și/sau pierderea părului. 

Folosește un ser, fă mezoterapie... dar trebuie să începeți cu niște analize: vitamina D, fier, feritină (fier intracelular), ecografie a glandei tiroide. 

Toate acestea trebuie prescrise de un medic. Hipotiroidismul, o supradoză de vitamina A, pastile hormonale inadecvate - toate acestea pot fi un declanșator al căderii părului.

Este imposibil să scapi complet de boală, dacă este diagnosticată. Dar tabloul clinic poate fi îmbunătățit. 

Pentru început, ar trebui să contactați un endocrinolog, eventual un ginecolog. Și numai după aceea, specialiștii vor putea prescrie tratament. Medicii endocrinologi și ginecologii pot prescrie medicamente hormonale.

Cel mai adesea, tratamentul alopeciei constă într-o aplicație locală a soluțiilor terapeutice, utilizarea pieptenilor cu laser, terapia cu ozon (după indicații), terapia cu plasmă și mezoterapia scalpului. 

Îngrijirea la domiciliu include soluții medicale prescrise de un medic sau forme gata făcute din liniile existente de produse cosmetice.
MAI POTI CITI