DIETA DUNKAN originală păreri BENEFICII și RISCURI pentru sănătate

Să ne facem o părere despre dieta DUNKAN originală ce riscuri și ce beneficii are acest regim de slăbire sintetizând opiniile celor care au încercat să slăbească și și-au exprimat părerile pe forumurile de nutriție.

Dieta Dukan poate produce într-adevăr scăderea rapidă în greutate. Cu toate acestea, acest regim de slăbire are câteva caracteristici care o pot face dificil de urmat pe termen lung. 

Dieta de slăbire DUNKAN este un regim de slăbire destul de complicat, presupune prin modul în care a fost concepută eliminarea multor alimente sănătoase și poate pune probleme din cauza conținutului ridicat de proteine.

Vom începe prin a vă prezenta riscurile pe care dieta Dunkan le poate avea pentru starea de sănătate.

Dieta Dukan  top 5 riscuri pe care le are în procesul de slăbire

dieta dunkan pareri forum beneficii si riscuri

Regulile complicate ale dietei și modelul restrictiv o pot face dificil de urmat.

Siguranța pe termen lung a dietei Dukan nu a fost studiată suficient.

Persoanele cu probleme renale sau care au predispoziția de a dezvolta calculi renali ar trebui să evite consumul ridicat de proteine, așa cum este recomandat în Dieta Dukan.

Deși cei mai mulți oameni pierd în greutate în timpul primelor faze, dieta este destul de limitată, mai ales în timpul zilelor de proteine.

Dieta Dunkan descurajează consumul de alimente care conțin grăsimi sănătoase, care au numeroase beneficii. Includerea unor grăsimi de calitate face ca o dietă săracă în carbohidrați să fie mai ușor de urmat.

Dieta Dukan top 5 avantaje dovedite dacă vrei să slăbești

Persoanele care țin dieta Dukan pot scădea rapid în greutate, lucru care poate fi foarte motivant.

Alimentele nu trebuie cântărite și nu există restricție în ceea ce privește numărul de calorii.

Regulile sunt stricte, dar clar explicate, mai ales în cărțile publicate.

Restricțiile pot face ca mesele, planul alimentar, să fie planificate mai ușor.

Grăsimile și zaharurile rafinate sunt restricționate de la consum.

Ca și concluzie, în dieta Dunkan nu există cercetări extinse care să explice clar principiile de funcționare ale dietei Dukan. 

Dar, conținutul ridicat de proteine poate explica în bună măsură beneficiile dietei pentru scăderea în greutate. Aportul crescut de proteine poate menține rata metabolică ridicată, reduce senzația de foame și poate proteja masa musculară în timpul restricției calorice.

Totodată, datorită acestui consum ridicat de alimente proteice, poate exista un efect similar cu al regimurilor disociate. 

Consumul aceluiași tip de alimente determină reducerea aportului caloric ca urmare a monotoniei.
MAI POTI CITI