Top REMEDII naturiste contra INSOMNIEI. Leacuri pentru insomnie cu păreri bune pe forumuri.

 Să vedem care sunt părerile despre cele mai eficiente tratamente naturiste pentru reglarea somnului așa cum reies din opiniile de pe forumurile cu topicuri despre tratament naturist insomnie cronică, leacuri pentru insomnie, remedii eficiente cu care am scăpat de insomnie.

Mulți pacienți se declara mulțumiți de beneficiile remediilor naturiste pentru somn, cu atât mai mult cu cat aceste leacuri naturale pot avea mult mai puține efecte secundare decât somniferele.

Lista cu cele mai bune remedii naturiste pentru reglarea somnului


♦ VALERIANA remediu batrânesc bune pentru reglarea somnului

Datorita actiunii relaxante, valeriana este foarte utila in cazul insomniei provocate de stres, suprasolicitare, stari conflictuale; se administreaza sub forma de ceai sau infuzie, 1-2 cani/zi; tinctura, 10-20 picaturi seara (diluate in apa); pulbere o lingurita rasa, cu putina apa, cu 20 de minute inainte de culcare; sau comprimate. 

top remedii naturale contra insomniei care regleaza somnul


Valeriana poate fi asociata cu alte plante cu actiune sinergica, asa cum sunt lavanda, sunatoarea, passiflora;

Un studiu efectuat de faimoasa clinica Mayo din SUA a demonstrat ca valeriana are un efect similar cu medicamentele prescrise pentru combaterea insomniei si anxietatii, precum cele pe baza de oxazepam.

Persoanele care urmeaza un tratament naturist cu valeriana nu ar trebui sa il combine cu alte suplimente sau medicamente pentru tratarea insomniei.

♦ Suplimentele 5-HTP remedii excelente în tratarea insomniei

Suplimentele 5-HTP care conțin triptofan, sunt considerate de asemenea eficiente in combaterea insomniei. Substanța numita 5-HTP este produsa din triptofan si este cea care ajuta organismul sa producă serotonina, al cărui nivel scăzut poate sa inducă insomnia. 

Experții spun ca un tratament cu suplimentele 5-HTP poate fi eficient in tratarea tulburărilor de somn, daca de vina pentru acestea este nivelul diminuat de serotonina (situație deseori regăsită in cazul pacienților diagnosticați cu depresie). Un studiu a demonstrat ca 100 de mg din acest supliment pot fi suficiente pentru asigurarea unei odihne de calitate.

♦ LAVANDA o plantă medicinală cu efect în insomnia cronică

Lavanda se poate administra si in timpul zilei, deoarece are o acțiune antistres foarte buna, relaxanta si calmanta; se recomanda 2-3 cani de infuzie călduță din flori de levantica (dintre care ultima inainte de culcare); tinctura (20-30 picături diluate in apa); capsule cu ulei de lavanda (2-3 /zi); sau bai cu infuzie concentrata sau ulei de lavanda, adaugate in apa de baie; ori masaj cu ulei de lavanda (diluat in ulei vegetal).

♦ SULFINA leac natural contra insomniei

Sulfina este un somnifer natural puţin mai slab decât valeriana, neîncetinind procesele de gândire şi putând fi luată în cazurile mai ușoare de insomnie. 

Sulfina se administrează sub formă de pulbere. Se ia o linguriță pe stomacul gol, seara la ora 19 şi eventual încă una la ora 22. 

Sulfina este o plantă medicinală foarte utilă şi în tratarea insomniei femeilor aflate la menopauză, care au bufeuri, palpitații, stări de nervozitate care le împiedică să adoarmă.

♦ HAMEIUL remediu blând ca tratament pentru reglarea somnului

Suplimentele cu hamei au un intens efect calmant, extractele din aceasta plantă medicinală fiind folosite de multa vreme ca sedativ usor in caz de anxietate si insomnie. Intrebati medicul daca produsele naturiste pe baza de hamei sunt sigure pentru dumneavoastra.

♦ PASSIFLORA o planta medicinală calmantă care induce somnul natural

Passiflora are actiune calmanta asupra sistemului nervos, reduce anxietatea, nervozitatea, induce somnul; se poate consuma sub forma de ceai (1-2 cani/zi), comprimate, tinctura (20-30 picaturi de 2-3 ori pe zi, diluate in 50 ml apa, dupa mese);
MAI POTI CITI