DIETA în PSORIAZIS. Alimente recomandate în Psoriazis si alimente interzise în regimul alimentar.
Ce alimente trebuie să mâncăm ca să ameliorăm PSORIAZISUL. Alimente indicate în Psoriazis şi alimente interzise în Psoriazis.
Alimente interzise care agravează psoriazisul
Psoriazisul este o boală inflamatorie Aşadar, pentru a ajuta la controlul psoriazisului, se recomandă eliminarea din dietă a alimentelor procesate cu valoare nutritivă redusă, cum ar fi margarina, supa instant, băuturile răcoritoare și sosurile.
➤ Carnea roșie
Specialiștii sfătuiesc persoanele cu psoriazis să mănânce mai puțină carne roșie și să evite mezelurile grase. Aceste tipuri de carne pot crește numărul de citokine, lucru care desigur agravează simptomele psoriazisului.
➤ Grăsimile saturate şi trans
O dietă pro-inflamatorie sau o dietă care presupune consumul regulat de grăsimi saturate și trans poate exacerba simptomele psoriazisului. De aceea, medicii recomandă un consum redus de grăsimi.
➤ Alcoolul
Nu există date concludente care să susțină evitarea completă a alcoolului în cazul celor care suferă de psoriazis. Cu toate acestea, unele studii sugerează faptul că tratamentele pentru psoriazis nu sunt la fel de eficiente atunci când sunt combinate cu alcool. Prin urmare, se recomandă moderarea consumului de alcool.
Alimente recomandate care ameliorează psoriazisul
➤ Omega-3 pentru controlul psoriazisului
Acizii grași Omega-3 sunt cunoscuți pentru proprietățile lor antiinflamatoare. Sunt ideali în dieta oricărei persoane care vrea să aibă grijă de sănătate.
Alimentele bogate în acizi grași includ:
Pește gras: somon, sardine, hering și macrou
Fructe de mare
Nuci și semințe
Leguminoase precum soia și năutul
➤ Vitamina D pentru ameliorarea psoriazisului
Anumite studii clinice arată faptul că includerea vitaminei D în dieta zilnică poate ajuta în controlul bolilor inflamatorii, precum psoriazisul. Acestea fiind spuse, nu uita să consumi alimente precum peștele gras, ouăle și semințele de floarea soarelui.
➤ Alimente din cereale integrale bogate în fibre şi probiotice
Consumul de alimente bogate în fibre și probiotice este extrem de important. La urma urmei, dacă vrei ca organismul tău să absoarbă nutrienții în mod corespunzător, trebuie să ai o sănătate intestinală optimă.
Aşadar este indicat să consumi alimente din cereale integrale și mai puțin alimente care sunt preparate din făină obișnuită. Alimentele din cereale integrale au un conținut mai ridicat de fibre și sunt, de asemenea, o sursă excelentă de minerale.
Încearcă să adaugi orez, grâu, mei, ovăz, pâine neagră și alte produse din cereale integrale în dieta ta zilnică. În plus, consumă chefir și iaurt pentru a-ți crește aportul de probiotice.
➤ Fructe și legume
Iată câteva fructe și legume pe care ar trebui să le incluzi în dieta zilnică:
Morcov
Ardei gras
Dovleac
Spanac
Broccoli
Avocado
Caise
Mango
Zmeură
Afine
Mure