CEREHARD păreri forumuri, taxe, echivalari. Redesign homeschooling o școală alternativă.

Redesign homeschooling CEREHARD începe să aibă parte de păreri pozitive pe forumurile de educație mai ales în contextul noilor condiţii de neacceptat pentru educația oricărui copil, pe care-l vrem mai degrabă un spirit liber decât tobă de carte într-o scoală orwellină.

Părinții sunt de părere că CEREHARD (Centrul de Resurse pentru Educație Holistă al Asociației Re-Designeste) este o școală alternativă care oferă suport familiilor care își doresc o educație personalizată, în ritmul dezvoltării organice a copilului, cu frecvență zilnică la sediul școlii sau care vor și pot să facă homeschooling și unschooling

Este demonstrat că de la Jean Piaget până la Sir Ken Robinson încoace fericirea elevului şi educația personalizată adaptată diagnosticului vocațional este cheia.

Cerehard este o școală internațională care funcționează LEGAL în toată lumea.
pareri CEREHARD scoala acasa forum taxe echivalari

CEREHARD sprijină procesul de învățare ales de către fiecare familie, prin resurse și îndrumare personalizate.

Unitatea de bază a învățării în acest proiect-pilot educațional este proiectul, fiecare proiect incluzând mai multe activități.

Fiecare cursant (părinte și/sau copil) parcurge, în fiecare zi, mai multe activități, în ritmul și după posibilitățile fiecăruia.

Activitățile din cadrul proiectelor acoperă toate disciplinele studiate în sistemul clasic de învățământ, dar într-o manieră corelată, holistă.

NU există delimitarea (artificială) între „real” și „uman”, între „știință” și „artă”.

Toate tematicile predate la CEREHARD sunt abordate în contextul general, oferind un tablou cât mai complet și complex al realității.

CEREHARD păreri TAXE:

♦ taxă de înscriere – 300 euro / an / familie;

♦ taxă de evaluare non-formală de către PENTA & FILBRIT – 40 de euro / evaluare / copil;

♦ taxă de evaluare formală (examinare pe discipline) de către PENTA & FILBRIT – 180 de euro / evaluare / copil;

♦ taxă de examinare Cambridge – sunt stabilite de centrele de testare Cambridge;

♦ taxă de frecvența zilnică – sunt stabilite la nivelul fiecărui centru.

Pentru copiii care vin din alte școli, înscrierea în CEREHARD se face prin depunerea, de către părinți, a unei cereri de transfer la școala în care este înscris copilul.

La vîrsta de 16 ani, copiii pot da testele Cambridge IGCSE (ideal ar fi Engleză, Matematică, Science Coordinated + orice altceva din paleta acestui tip de examinare).

La vârsta de 18 ani – A levels (în funcție de cerințele fiecărei facultăți, inclusiv din RO).

Două A levels se echivalează cu bacalaureatul din RO.

Cei care doresc, deci, sa participe la Bac-ul RO, fără examenele Cambridge, se pot transfera din CEREHARD la o școală în sistem românesc, unde vor da diferențe în funcție de profil și de vârsta copilului.

Pentru intrarea la facultate sunt necesare min 3 A levels (specificate pe site-urile facultăților vizate).
MAI POTI CITI