VERBINA proprietăți, beneficii și contraindicații. Cum se folosește verbina. Reacții adverse și precauții.

Cum se folosește verbina. Verbina reacții adverse și precauții. Proprietățile și beneficiile verbinei care o făcut o părere bună în rândul specialiștilor în medicină alternativă.

Înainte de a vedea proprietățile și beneficiile verbinei să vedem care sunt reacțiile adverse cele mai des întâlnite și ce precauții trebuie luate înainte de utilizarea verbinei.

Deși verbina este considerată o plantă medicinală sigură pentru consum și este în general bine tolerată de majoritatea consumatorilor, există o serie de reacții adverse de care trebuie să știi, înainte de a o consuma verbina.

Cercetările sugerează că extractul de verbină, consumat pe durata sarcinii, poate fi asociat cu malformații la făt.

Chiar dacă studiile au fost făcute pe șoareci, consumul de verbină sau de produse cu verbină în timpul sarcinii nu este recomandat.
pareri verbina contraindicatii efecte secundare forum naturist

În plus, nu se cunosc efectele compușilor din verbină asupra laptelui mamar, prin urmare se recomandă ca verbina să nu fie consumată nici pe durata alăptării, pentru siguranța bebelușului.

O ultimă contraindicație a verbinei este adresată persoanelor care suferă de deficiență de fier. Anumite cercetări indică faptul că ceaiul de verbină poate inhiba absorbția de fier din alimentație cu până la 59%.

Dacă vrei să beneficiezi de proprietățile relaxante, anxiolitice și antiinflamatorii ale verbinei, fără riscurile associate, poți opta pentru un supliment pe bază de magneziu și vitamina B6 sau pentru ceaiul de sau suplimentele pe bază de valeriană, care are proprietăți similare cu cele ale verbinei.

Proprietățile și beneficiile verbinei de la antitumoral, la remediu împotriva anxietății și adjuvant în epilepsie

Verbina conține peste 20 de compuși vegetali benefici pentru sănătatea organismului, inclusiv iridoide, flavonoizi și triterpenoide. Unul dintre potențialele beneficii ale verbinei stă în proprietățile antitumorale.

Mai multe studii pe animale sugerează că iridoidele, triterpenoidele și uleiurile esențiale care se găsesc în compoziția verbinei pot ajuta în inhibarea dezvoltării tumorilor și, mai mult, chiar induce moartea celulelor canceroase.

Cercetătorii sunt de părere că activitatea antitumorală a verbinei stă, în principal, în acțiunea a două tipuri de glicozide (clasă din care fac parte și iridoidele), alături de cea a triterpenoidelor.

În plus, citralul, care este un compus de bază în uleiul esențial de verbină, posedă efecte anticancerigene dovedite, prin distrugerea programată a celulelor canceroase.

Deși aceste proprietăți ale verbinei sună deosebit de promițător, este încă nevoie de teste clinice pe oameni pentru a verifica dacă se aplică, sau nu, și organismului uman.

Un alt beneficiu al verbinei stă în reducerea anxietății, precum și în rolul anticonvulsiv. În acest sens, verbina este folosită de mult timp în medicina naturistă ca tonic cerebral.

Studii pe animale din trecut au demonstrat că extractul de verbină are proprietăți anxiolitice, comparabile cu cele ale diazepamului.

Cercetătorii consideră că acest lucru se datorează conținutului semnificativ de flavonoizi și taninuri, cunoscute pentru proprietățile anxiolitice și sedative.

În plus, extractul de valeriană poate fi de ajutor în managementul convulsiilor sau al crizelor specifice anumitor afecțiuni neurologice, cum ar fi epilepsia, prin scurtarea duratei acestora.

Acest beneficiu este datorat verbeninei, compus adesea utilizat în tratamentul epilepsiei.

Verbina mod de utilizare 

În medicina tradițională, verbina este folosită pentru stimularea lactației la femeile care alăptează, deși această proprietate nu este susținută de dovezi științifice.

Verbina se regăsește în numeroase suplimente alimentare pentru atenuarea simptomelor de anxietate, stres și insomnie, și vine sub formă de tinctură, pudră sau unguent.

Verbina poate fi consumată și sub formă de infuzie, dar gustul este deosebit de amar.

Rădăcina de verbină, utilizată în infuzie, poate atenua simptomele diareice și antispastice.

Florile verbinei sunt adesea folosite ca ornament în deserturi sau cocktailuri și sunt comestibile.
MAI POTI CITI