PLANTE de apartament benefice și deosebite cu energie pozitivă de la A la Z

TOP plante de apartament cu energie pozitivă, benefice, plante de apartament care emană oxigen, plante de apartament decorative de la A la Z. Plante aromatice care pot fi crescute în ghiveci potrivite în apartament.

Vezi care sunt cele mai rezistente plante de apartament deosebite. Ce flori sunt recomandate și sunt potrivite pentru fiecare cameră a casei tale.

Plante de apartament cu energie pozitivă potrivite pentru dormitor


♦ Gerbera - Gerbera jamesonii

Gerbera  este o plantă de apartament cu energie pozitivă care înfrumusețează dormitorul și datorită înfloririi ei din vară până în toamnă. 

Gerbera  înflorește în nuanțe de galben, portocaliu, roz ori roșu, nu are mari dimensiuni, așa că poate fi poziționată în orice colț din camera de odihnă.

Pentru a rezista cât mai mult timp, Gerbera are nevoie de apă des.

plante de apartament benefice care aduc noroc potrivite pentru apartament

♦ Limba soacrei - Sansevieria laurentii

Limba soacrei este una dintre cele mai rezistente plante de apartament, care are capacitatea de a oxigena atmosfera din încăpere pe timpul nopții. 

Limba soacrei fi planta decorativă perfectă pentru dormitor deoarece nu are nevoie de îngrijiri speciale.

Limba soacrei se udă rar, cam de două ori pe lună și nu trebuie poziționată direct în bătaia razelor soarelui, chiar dacă are nevoie de lumină pentru a rezista verde cât mai mult timp.

♦ Palmier Areca - Dypsis lutescens

Este una dintre cele mai indicate plante de apartament potrivită mai ales pentru camera de odihnă, așa cum este dormitorul, pentru că este o plantă decorativă cu frunze mari și ample care se curbează în sus și au forma aripilor fluturilor. Acest tip de palmier se mai numește și palmier-fluture.

Palmierul Areca rezista fără probleme în dormitor deoarece nu are nevoie ca razele soarelui să-i bată direct pe frunzele verzi. 

Această plantă de apartament benefică nu are nevoie nici de o îngrijire pretențioasă, ci trebuie doar udat regulat, o dată la câteva zile, dar nu excesiv, iar frunzele șterse de praf.

Plante de apartament naturale care se potrivesc pentru camera de zi / living


♦ Iedera dracului - Epipremnum

Iedera dracului este o plantă deosebită ideală pentru apartament deoarece este foare ușor de întreținut. Iedera dracului este perfectă pentru un living de mari dimensiuni, deoarece planta poate crește în înălțime chiar și până la trei metri.

Rezistă în toate tipurile de lumină, chiar și în lumina artificială. O dată pe an se face tunderea plantelor bogate de la bază ce pot fi puse în apă pentru a face și mai multe plante.

♦ Pana cocoșului - Aspidistra elatior

Este o plantă verde ce înfrumusețează camera de zi prin naturalețea ei. Poate rezista chiar în condiții mai grele, în umbră sau soare, chiar dacă preferă lumina scăzută. Frunzele plantei Pana cocoșului sunt verzi și alungite care cresc în mănunchi.

Pana cocoșului este o plantă de apartament ce poate înflori ocazional și pe care nu trebuie să o uzi decât la nevoie, atunci când pământul de la suprafață pare că s-a uscat, o dată, maxim de două ori pe săptămână.
plante de apartament deosebite cu energii pozitive care emana oxigen

♦ Crinul păcii - Spathiphyllum 

Crinul păcii este o plantă de apartament decorativă și deosebită și poate înfrumuseța decorul oricărei case. 

Crinul păcii are frunze lucioase, ovale de un verde intens care pornesc de la sol, iar în vârf are o floare albă sau galbenă.

Crinul păcii este o plantă de apartament cu energie pozitivă ce trebuie să fie udată în permanență, dar nu din abundență deoarece nu tolerează un sol cu prea multă apă. Este o plantă de apartament benefică recunoscută pentru caracteristicile ei benefice de a purifica aerul din încăpere.

♦  Plante de apartament care aduc noroc și care se potrivesc în baie: Orhidee; Chlorophytum; Ferigă.

Plante de apartament care se potrivesc în balcon sau pe terasă: Hibiscus

Plante de apartament care pot fi păstrate în terasă pe timpul verii: Begonia; Gălbenele; Crizanteme; Panseluțe; Heliopsis Helianthoides; Hortensia; Impatiens - Sporul casei; Petunia; Salvia; Mușcate curgătoare.

Plante aromatice care pot fi crescute în ghiveci potrivite pentru apartament: Busuioc; Leuștean; Cimbru; Pătrunjel; Coriandru; Salvie; Chimen; Mărar; Rozmarin; Tarhon; Oregano; Mentă.
MAI POTI CITI