Cele mai deștepte RASE de câini. Cele mai draguțe rase de CÂINI.

Top care sunt cele mai inteligente rase de câini din lume și care sunt cele mai draguțe rase de câini.

Topul celor mai inteligenți câini este ocupat preponderent de rasele de talie mare, ceea ce ne-ar putea face să credem că iscusința acestor patrupezi iubitori este direct proporțională cu dimensiunile lor.

1) Border collie

Border Collie este o rasă de câini care a fost crescut într-un orășel situat la granița Angliei și Scoției. Inițial, acești câini au fost folosiți pentru a ajuta păstorii.

Border collie sunt extrem de energici, având o ingeniozitate excepțională, datorită căreia au luat primul loc în această listă.

Potrivit cercetărilor, unul dintre câinii din rasa Border collie a învățat mai mult de o mie de cuvinte și a efectuat acțiunile corespunzătoare, auzind cum oamenii au pronunțat aceste cuvinte.

2) Ciobănesc german

Ciobănescul German este una dintre cele mai cunoscute rase de câini din lume. A devenit și mai popular, după ce în timpul Primului Război Mondial, armatele germane au folosit Ciobăneștii Germani ca mesageri și pentru a localiza răniții.

Astfel, Ciobănescul German a ajuns să fie folosit de echipele de poliție, dar și de forțele armate. Inteligența, curajul, loialitatea și aptitudinile de paznic incoruptibil clasează această rasă pe locul al treilea în topul celor mai inteligenți câini.

Ciobanescul German este dornic să învețe și răspunde foarte bine la dresaj, dar poate reacționa violent în cazul unui tratament agresiv. De asemenea, nu este recomandat persoanelor pasive.
cele mai frumoase si dragute rase de caini din lume

3) Golden Retriever

Retrieverul auriu este numit Retriever din cauza capacității sale de a găsi și aduce păsările împușcate în timpul vânătorilor.

Această rasă de câini mari a fost crescută în Scoția.

Retrieverul auriu ocupă locul 3 în această listă, deoarece este una dintre cele mai deștepte rase de câini din lume și este capabil să joace mai multe roluri, inclusiv să ajute oamenii nevăzători și vânătorii și să  efectueze operațiuni de salvare și de căutare.

4) Labrador retriever

Datorită inteligenței lor, sunt recunoscuți ca fiind atât câini de vânătoare, câini de urmărire, de căutare sau salvare, ghizi pentru persoanele cu deficiențe de vedere, cât și companioni perfecți pentru familiile cu multi copii.

Labrador retriever sunt cunoscuți și pentru curiozitate, capacitatea lor empatică, nivelul ridicat de energie și plăcerea de a încălca ocazional regulile impuse de stăpâni.

5) Câinele de cireadă australian

Al cincilea loc în lista celor mai inteligenți câini din lume îl ocupă câinele de cireadă australian, care a fost crescut în Australia pentru a avea grijă de cirezi.

Câinii de cireadă australian sunt foarte rezistenți, deștepți și ușor dresabili.

Toate aceste caracteristici plasează această rasă în topul celor mai inteligenți câini, fiind astăzi nelipsită de la concursurile canine.

Excelează în diferite sporturi, iar competițiile de frisbee și flyball sunt printre preferatele câinilor de cireadă australieni.

6) Doberman

Numele provine de la germanul care a descoperit această rasă spre sfârșitul secolului al XIX-lea. Louis Doberman era inspector financiar în districtul Thuringia, orașul Apolda din Germania.

Pentru că avea nevoie de un câine puternic, care să fie în același timp un bun companion și un protector excelent, capabil să îl însoțească în drumurile sale, a început să încrucișeze mai multe rase cum ar fi Rottweiler, German Pinscher și Copoiul Black and Tan.

Așa a luat naștere această rasă, care în prezent se află în topul celor mai inteligenți câini din lume. Despre Doberman se spune că are minte de om și este un fel de „Cadillac al câinilor” grație aspectului său elegant.

Inteligenți, receptivi, intuitivi, sensibili, Dobermanii pot fi folosiți în concursuri, competiții de agilitate, în terapie pentru persoanele cu dizabilități sau chiar pe post de câine polițist.

Cele mai draguțe rase de câini mici și mari din lume

Haideți sa vedem câteva dintre cele mai draguțe rase de câini din lume.
cele mai dragute si inteligente rase de caini din lume

1) Husky Siberian

Aceștia sunt jucăuși, nepăsători, iubitori și se atașează foarte mult de familie.

Câinii Husky se împrietenesc foarte repede cu oricine, prin urmare nu sunt câini buni de pază. Originar din Siberia, acest tip de câine de mărime medie, fiind rapid și suplu, însă și foarte independent.

De asemenea Husky-ul Siberian nu este nici agresiz sau nervos, însă nu îi plac pisicile.

2) Saint Bernard

Saint Bernard, cunoscut si ca „Gigantul delicat”, este un câine mare, puternic si musculos. Are toate caracteristicile necesare pentru a se deplasa prin zăpada adâncă. Este foarte inteligent si se pare ca poate prezice avalansele.

Acest câine sedentar este un bun prieten de familie. Deși nu este prea jucăuș, este prietenos cu copiii. Datorita mărimii acestora, trebuie exercitata multa grija, pentru a preveni accidente, in special in preajma copiilor.

Ei pot fi încăpățânați, insa sunt loiali si doritori de a-si mulțumi stăpânul.

3) Golden Retriever

Golden Retriever face parte din categoria acelor rase de caini care nu au o problemă cu pisicile, înțelegându-se foarte bine și cu alte animale de companie. Această rasă este recomandată familiilor și o vezi asta dacă ai copii.

Golden Retriever și copii se înțeleg de minune. Câinii Golden Retriever sunt răbdători și gentili cu copiii, și sunt fericiți dacă li se acordă atenție. În plus, câinii Golden Retriever sunt bine proporționați, fiind niște animale de talie medie.

Nici macar evenimente traumatizanta precum abuzul, abandonarea sau accidentarea nu-i afecteaza mult timp. Abilitatea acestor caini de a avea un termperament iubitor este legendara.
MAI POTI CITI