Tutorial cum îţi faci MAGAZIN pe Facebook. Ghidul realizării magazinului pe Facebook Shop pas cu pas.

Tutorial pas cu pas cum îți faci magazin online pe Facebook Shop şi cum adaugi produse în magazinul Facebook.

Facebook anunță numeroase opțiuni de expunere și promovare pentru cei care vor să-și lanseze un magazin online pe platformă.

Pașii următori necesari pentru a crea un astfel de shop online sunt foarte simpli, iar unul dintre marile avantaje este acela că accesul la platforma Facebook pentru a-ți face un magazin online este gratuit.

1) Creează o pagină de Facebook, dacă nu ai deţii sau administrezi una încă

Pentru cei care vor să-și lanseze propriul magazin online pe Facebook, primul pas este, desigur, crearea unei pagini pentru afacerea ce vor vrea să o desfășoare.

Asta, desigur, dacă nu ai deja o pagină de Facebook.
tutorial cum iti faci gratuit magazin online pe facebook shop

Crearea unei pagini de Facebook este o procedură foarte simplă, mai ales că ai asistență din partea Facebook la fiecare pas în parte.

2) Schimbă tipul paginii de Facebook

Dacă ai deja o pagină de Facebook și vrei să o transformi în magazin online, este nevoie să schimbi modelul ”Cumpărături”.

Asta pentru că fiecare tip de pagină are opțiuni și butoane prestabilite, concepute special.

Magazinul online este doar un exemplu. Un altul este tipul de pagină de Facebook pentru Restaurante și cafenele, de exemplu.

Pentru a schimba tipul Paginii, trebuie să urmezi următorii pași:

Apasă pe Setări în partea de sus a Paginii.Apasă pe Modele și file în coloana din stânga.Sub Modele, apasă pe Editează lângă modelul curent.Apasă pe Vezi detalii lângă modelul pe care vrei să-l aplici.

Studiază noile butoane și file pentru Pagină și apasă pe Aplică modelul.Apasă pe OK.

3) Adaugă un Facebook Shop

Modelul Cumpărături pentru pagină trebuie selectat pentru a face magazin online pe Facebook

După ce ai ales modelul paginii ”Cumpărături” și ai ales butoanele și celelalte detalii pe care le dorești pentru afacerea ta, următorul pas este să adaugi un Magazin, astfel:

Pe computer, selectează fila Magazin de pe Pagina ta de Facebook. Dacă nu vezi această filă, poți să schimbi modelul Paginii alegând modelul Cumpărături.

Urmează instrucțiunile de pe ecran pentru a adăuga un magazin pe Pagina ta de Facebook. Completează toate câmpurile obligatori. Când termini, selectează Terminare.

Pentru asistență în crearea Shop Facebook, poți accesa, de asemenea, secțiunea Facebook Business Help.

4) Cum adaugi produse în magazinul online Facebook

După ce alegi opțiunea Magazin în pagina ta, poți, bineînețeles, să adaugi produse care să poată fi răsfoite de clienți.

Facebook avertizează că magazinul online este doar pentru produse fizice. De asemenea, produsele vor fi aprobate, pentru a respecta normele și condițiile impuse de Facebook.

Pentru a afla mai multe detalii despre cum adaugi produse în magazinul online, poți accesa ghidul Facebook.

5) Cum adaugi colecții în Facebook Shop

Una dintre opțiunile platformei de shop online pe Facebook este aceea că poți adăuga colecții.

Mai exact, poți utiliza colecțiile pentru a prezenta anumite produse în magazinul paginii tale de Facebook și pentru a organiza marfa în categorii, pentru ca articolele individuale să fie găsite mai ușor de către potențialii clienți.

La prima adăugare a unui articol în magazin, în dreptul numelui lui va apărea textul Se procesează. Dacă articolul respectă politicile noastre, îl vom aproba, iar acesta va apărea în magazin în termen de 24 de ore. Analiza unor articole poate dura mai mult.
MAI POTI CITI