Suc de ARONIA păreri forum beneficii, proprietăți, mod de administrare

Suc de Aronia forum păreri proprietăţi, beneficii, mod de administrare, contraindicații suc de Aronia (scoruş negru) la copii şi în sarcină.

Datorită conţinutului de vitamine C (10% din cantitatea zilnică recomandată în doar 28 de grame de fructe) și vitamina K (5% din cantitatea zilnică recomandată în doar 28 de grame de fructe), dar și a manganului  (9% din cantitatea zilnică recomandată în doar 28 de grame de fructe), Aronia este un remediu natural pentru stările de anemie pe care le poți resimți în timpul sezonului rece sau la începutul primăverii.

Nu au fost făcute studii care sa determine dacă sucul de Aronia este sigur pentru administrarea la femeile însărcinate sau pentru femeile care alăptează, dar nici studii care sa dovedească faptul că fructele de Aronia au efecte adverse.

pareri forum suc de aronia presat la rece beneficii si indicatii

Părerea specialiştilor este că e bine totuși ca acest aspect sa fie tratat cu precauție, motiv pentru care sucul de Aronia nu este recomandată în sarcina și alăptare.

Studiile efectuate pana acum au dovedit ca boabele de Aronia îmbunătățesc in mod semnificativ semnele clinice pe care le are colita ulcerativă incluzând aici şi scăderea in greutate, dar si scurtarea lungimii colonului sau creșterea indexului activității degenerării celulare.

In plus, administrarea orala de extract de Aronia inhiba cu succes producția de prostaglandina si scade nivelurile de oxid nitric din organism reducând factorii de necroza tumorala.

Mai multe studii clinice au demonstrat pe diverse loturi de pacienți că un consum regulat de suc Aronia reglează nivelul colesterolului în sânge și asigură o bună circulație a acestuia.

În plus, sucul de Aronia previne și diverse afecțiuni ale inimii, precum și apariția diabetului.

Fibrele dietetice existente in fructele de Aronia ajută si la menținerea echilibrata a nivelului zaharului din sânge si previn creșterile bruște ale glicemiei, care pot sa fie extrem de periculoase in momentul in care persoanele suferă de diabet.

Pe lângă celelalte beneficii enumerate anterior, consumând constant sucul aronia te vei bucura și de o vedere de invidiat pentru o vreme îndelungată.

Datorită conținutului ridicat de caroten al fructelor din care este procesat, sucul de Aronia îmbunătățește vederea până la vârste îndelungate, fără a fi nevoie să vizitezi vreun medic oftalmolog.

ATENŢIE! Ca şi mod de administrare, este recomandat ca sucul de aronia sa fie consumat cu aproximativ 30 de minute înainte de masa.

Se recomanda consumarea unei cantități de 50 ml de suc de Aronia de 3 ori in fiecare zi, pe o perioada de o luna pentru persoanele sănătoase si o cantitate mai mare pentru persoanele cu probleme.
MAI POTI CITI