SFATURI cum Cureți și Dezinfectezi Suprafețele eficient și în siguranță acasă

Sumar: soluțiile dezinfectante se folosesc, solutii clorigene pentru dezinfectie, solutie dezinfectare aer conditionat, solutie biocida dezinfectant

Recomandări cum cureți și dezinfectezi suprafețele eficient și în siguranță

Mesele, birourile, întrerupătoarele, telecomanda, mânerele, clanțele, toaletele, chiuvetele, gresia, telefonul, tastatura și mouse-ul - pe toate ar trebui să le cureți și dezinfectezi foarte bine, în fiecare zi, mai ales dacă împarți locuința și cu alte persoane care merg zilnic la serviciu sau fac des cumpărături ori intră în contact cu alte persoane necunoscute.
recomandari cum cureti si dezinfectezi suprafetele eficient si in siguranta

În cazul suprafețelor foarte murdare, înainte de dezinfectare trebuie să le cureți cu detergent sau cu apă și săpun.

Chiar dacă majoritatea telefoanelor mobile sunt rezistente la apă, ar fi mai bine să le cureți și dezinfectezi cu un șervețel îmbibat în alcool sanitar. În felul acesta, te asiguri că nu se deteriorează.

Ca să dezinfectezi suprafețele mari, cum este gresia, soluțiile de uz casnic diluate (precum clorul) ar trebui să fie eficiente.

Nu trebuie să combini niciodată clorul cu un alt produs de curățare și că, pentru ca soluția de curățare să fie eficientă, trebuie să adaugi aproximativ 5 linguri de clor la 4,5 litri de apă. De altfel, atunci când dezinfectezi, deschide geamul.

Pentru dezinfectarea obiectelor mici, cum sunt clanțele, mânerele de la geam, telecomenzile, mesele, birourile, jucăriile copiilor, utile sunt soluțiile cu cel puțin 70% alcool.

Când cureți și dezinfectezi suprafețele folosește mănuși din cauciuc sau latex, pentru a-ți proteja mâinile, și, după utilizare, spală-te foarte bine pe mâini cu apă și săpun. 

Dar ce poți să faci atunci când nu ai acces la apă și săpun? Poți să folosești un produs dezinfectant care are 70% alcool.

Când folosești un gel dezinfectant, acoperă toate suprafețele mâinilor și freacă-le una de alta până se simt uscate. 

Pentru ca produsul să-și facă efectul, trebuie ca pentru 30-60 de secunde să nu atingi nici o suprafață.

Dincolo de măsurile de igienă pe care este bine să le respecți pentru sănătatea ta și a familiei tale, nu uita:

➤Să aerisesti locuința dimineața și seara;

➤Să schimbi așternuturile o dată pe săptămână;

➤Să aspiri săptămânal

➤Să ștergi bine praful.

ATENȚIE! Dezinfectarea mâinilor prin spălare frecventă cu apă și săpun sau cu ajutorul unui gel de curățare pe bază de alcool reprezintă singurele metode recomandate de autorități.
MAI POTI CITI