Cauze frecvente pentru CĂDEREA PĂRULUI: alimentația defectuoasă sau consumul de alimente sărace in proteine, vitamine si minerale

Căderea părului excesivă forum cauze. Căderea părului alimente cauze si tratament. Căderea părului foarte tare de la stres și lipsa vitaminei D.

Cei care țin un regim alimentar foarte strict pentru o perioada îndelungată, care au slăbit foarte mult într-un timp foarte scurt sau care suferă de dereglari in alimentatie precum bulimia sau anorexia, sunt supuși unui risc ridicat de pierdere a părului.

Anemia (lipsa fierului in organism) sau un deficit de vitamine, nu ii mai permit foliculului sa obtina nutrientii necesari si astfel rădăcina slabesti si firul de par cade.

Vegetarienii se pot confrunta cu caderea parului din cauza lipsei de fier din organism generata de lipsa carnii din alimentatie (o sursa importanta de fier).

caderea parului excesiva exagerata foarte tare

Anumite boli precum diabetul sau problemele cu glanda tiroidă pot provoca schimbări hormonale in organism care determina caderea parului.

În cazul femeilor, sindromul ovarelor polichistice poate fi cauza fie a pierderii părului, fie a aparitiei acestuia in zone nedorite precum fata sau mainile.

Medicamentele sau tratamentele au drept efect secundar pierderea părului. 

Dintre aceste medicamente și tratamente, cel mai devastator efect il au citostaticele, folosite in lupta împotriva cancerului. Însă chiar si tratamente considerate “mai usoare” pot avea efecte negative asupra parului provocand caderea acestuia.

Afectiuni ale pielii scalpului precum dermatita seboreica pot apărea încă din adolescență si pot provoca pierderea părului.

De cele mai multe ori parul se regenereaza, însă este nevoie de un tratament strict dat de medicul dermatolog.

Caderea parului poate fi cauzată si de anumite traume, de interventii chirurgicale solicitante sau de nasterea unui copil.

In aceste cazuri, de cele mai multe ori, dupa trecerea evenimentului parul se regenereaza si firele pierdute se redobandesc.

Vopsirea părului, intinderea lui, incretirea cu soluție “de permanent” sau decolorarea pot duce la caderea temporară de par. Firele pot cadea din radacina ca urmare a traumatizarii scalpului cu solutii chimice, sau se pot rupe.

O altă cauză a căderii părului ar fi strangerea parului strans într-o coada.

Tensiunea care se aplica prin aceasta metoda asupra scalpului duce la deteriorarea foliculilor si la caderea firelor de par. Dacă parul este tinut strans pentru o perioada lunga de timp, afectiunea poate deveni permanentă.

Stresul si caderea parului par a fi strans legate. In conditii de stres se poate intampla ca o mare parte dintre firele de par sa se opreasca din crestere. 

Dupa 2-3 luni, din cauza faptului ca rădăcina le este afectata, firele de par incep sa cada la o simpla pieptanare a parului.

Dacă problemele care cauzează stresul sunt îndepărtate, parul incepe sa isi revina. Totusi, e posibil sa dureze cateva luni pana sa isi revina complet.

Tot in condiții de stres se poate intampla ca celulele albe din organism sa atace foliculii de par cauzand pierderea lor in anumite portiuni ale scalpului. Aceasta afectiune se poate extinde chiar si la parul de pe corp, dar, in general, parul creste la loc in momentul in care persoana in cauza isi rezolva problemele legate de stres.
MAI POTI CITI