Alternative la CAFEA. Cu ce inlocuim cafeaua pentru ENERGIE.

Top alternative sanatoase pentru cafea, alternative naturale cu care sa inlocuiesti cafeaua pentru energie.

1. Kombucha alternativa sanatoasa la cafea

Kombucha este o băutură obținută prin fermentarea ceaiului negru împreună cu germeni de drojdie, anumite culturi de bacterii și zahăr.

Procesul de fermentare creează un proces de simbioză între culturile bacteriene și drojdie, care oferă gustul specific băuturii Kombucha.

Tot datorită acestui proces, kombucha este îmbogățită cu probiotice, acid acetic și antioxidanți, care oferă multiple beneficii organismului, printre care echilibrarea microbiomului intestinal, susținerea digestiei și sănătatea sistemului gastrointestinal.

alternative sanatoase naturale pentru cafea

Deși există rețete disponibile pentru a-ți prepara propria băutură kombucha, nu este recomandat să faci asta din cauza riscului crescut de contaminare a băuturii cu microorganisme patogene.

Chiar dacă nu ai auzit până acum de kombucha, vei descoperi o varietate de sortimente disponibile pe piață, care nu prezintă niciun risc de consum.

2. Matcha

Matcha este un sortiment de ceai verde obținut prin opărirea, deshidratarea și măcinarea frunzelor plantei Camellia sinensis, până la obținerea unei pulberi fine.

Spre deosebire de ceaiul verde infuzabil, matcha furnizează toate proprietățile plantei de ceai verde, ceea ce se traduce printr-un aport mai mare de antioxidanți.

Mai mult, gustul ceaiului matcha este mai plăcut, mai ales dacă este preparat cu lapte.   

De asemenea, matcha oferă același aport de energie ca o băutură pe bază de cafea, dar cu eliberare mai lungă, ceea ce înseamnă că vei fi mai productiv mai multe ore.

3, Ceai negru alternativa naturala la cafea

Ceaiul negru este cea mai apropiată alternativă de cafea, în ceea ce privește gustul și aportul de cofeină.

Ceaiul negru provine din aceeași plantă ca cel verde, și anume Camellia sinensis, dar acesta trece printr-un process de fermentare care îi modifică structura chimică.

Ceaiul negru este la fel de bogat în antioxidanți, dar conține mai multă cofeină față de ceaiul verde.

Nu în ultimul rând, gustul autentic al ceaiului negru l-a transformat într-o băutură apreciată peste tot în lume și servită în combinații diverse: simplu, cu miere și lămâie, cu lapte sau coniac.

4. Ceaiul roiboos

Ceaiul roiboos este un sortiment de ceai roșu, fără continut de cofeină, de proveniență sud-africană.

Spre deosebire de cafea sau de ceaiuri cu conținut de cofeină, ceaiul roiboos nu conține teină (cofeina din ceaiuri), ceea ce îl face o alternativă excelentă pentru persoanele care nu pot consuma cafea sau ceai negru sau verde.

Ceaiul roiboos este bogat în antioxidanți și se remarcă prin gustul catifelat, mieros, fiind unul dintre cele mai apreciate sortimente de ceai.

Ceaiul roiboos  poate fi servit cu lapte și/sau miere, în orice moment al zilei, pentru o doză moderată de energie.

În plus, nu există riscul să îl suprainfuzezi, cum se întâmplă cu ceaiurile care conțin teină – chiar dacă ai uitat plicul de ceai mai mult timp decât cel marcat pe ambalaj, acesta își va păstra gustul dulce.
MAI POTI CITI