AMABIE Amuleta "magica" cu care japonezii se apara de CORONAVIRUS

Din Japonia vine prima ”amuletă magică” care ajută în prevenirea infectării cu noul coronavirus.

Potrivit ziarului francez Le Figaro, Amabie, creatură legendară fantastică, un fel de sirenă dar având trei picioare, a devenit amuleta japonezilor în faţa coronavirusului, după ce biblioteca universitară din Kyoto a publicat o ilustraţie a ei din 1846, scrie news.ro.

Se crede că imaginea creaturii cu păr lung, solzi ca de peşte şi cioc de pasăre protejează împotriva epidemiilor.

La începutul lunii martie, biblioteca universitară din Kyoto a publicat pe Twitter o ilustraţie cu acest „yokai”, termen folosit în cultura niponă pentru creaturile supranaturale.
pareri amabie amuleta magica japoneza coronavirus

Alături de imagine este scris un text în care e povestit cum Amabie i-a apărut unui responsabil al regiunii Kumamoto pentru a-l avertiza cu privire la propagarea unei maladii infecţioase.

Creatura mitică i-a cerut să o deseneze şi să arate portretul ei oamenilor pentru a-i proteja de virus, potrivit textului.

Mesajul bibliotecii a devenit viral, iar numeroşi artişti, amatori sau profesionişti, au desenat-o pe Amabie şi au publicat versiunile lor pe reţelele de socializare, sub hashtag-ul #Amabiechallenge.

Imaginea lui AMABIE inspiră prăjituri „drăguțe”, buchete de flori sau apare în fundalul conferințelor online.

"Este prima dată când facem prăjituri cu tematică Amabie", a declarat pentru AFP Hirohide Kato, managerul unei patiserii japoneze din regiunea Akita (nord). „Sunt atât de populari încât sunt vândute toate la prânz”.
MAI POTI CITI