Wiki Kovacs Gergel. Biografie noul arhiepiscop romano-catolic de Alba Iulia.

Cine este si ce varsta are arhiepiscopul Kovacs Gergel. Care este biografia Kovacs Gergel noul arhiepiscop romano-catolic de Alba Iulia

Arhiepiscopia Romano-Catolică de Alba Iulia are, din 24 decembrie 2019, un nou arhiepiscop în persoana Mons. Gergely Kovács, până acum şef de oficiu la Consiliul pontifical al culturii.

Mii de preoţi şi credincioşi din România şi Ungaria, cardinali şi episcopi, dar şi diplomaţi şi membri ai Guvernelor român şi maghiar sunt aşteptaţi sâmbătă, 22 februarie 2020, la consacrarea şi înscăunarea noului arhiepiscop romano-catolic de Alba Iulia, Kovacs Gergely, în Catedrala "Sfântul Mihail" din Alba Iulia.

Biografie Kovacs Gergel arhiepiscop de Alba Iulia 

Noul și tânărul arhiepiscop de Alba Iulia s-a născut în 21 iulie 1968 la Târgu Secuiesc (Covasna).

Wiki Biografie Kovacs Gergel arhiepiscop Alba Iulia


După liceul frecventat în orașul natal, a urmat Institutul Teologic Romano-Catolic din Alba Iulia. Alumn al Colegiului pontifical germano-ungar din Roma, a frecventat Universitatea pontificală Gregoriana, unde a obținut bacalaureatul în teologie în 1992.

Și-a continuat studiile de specializare în drept canonic la Universitatea pontificală din Lateran, unde a obținut licența și doctoratul.

Kovacs Gergel a fost sfințit preot în 1993 și a îndeplinit mai multe misiuni pastorale la Târgu Mureș.

În 1997 Kovacs Gergel a intrat în serviciul Sfântului Scaun la Consiliul pontifical al culturii, fiind însărcinat cu regiunea germană și a Europei centrale și orientale, precum și redactor la revista ”Cultura e Fede” (Cultură și Credință).

În anul 2000 Kovacs Gergel a fost numit capelan al Sanctității Sale.

Din 2007 Kovacs Gergel a îndeplinit funcția de șef de oficiu la Consiliul pontifical al culturii, având în același timp colaborări cu Congregația pentru cler și cu Tribunalul Rota Romana.
MAI POTI CITI