SCAPA de NEGI si VERUCI prin tratamente rapide. Cum să scapi de negi acasa.

Negii nu pun în pericol viața pacientului și se pot trata de obicei eficient si rapid acasă.

Negii, cunoscuți și sub denumirea de veruci, reprezintă excrescențe la nivelul pielii, apărute ca urmare a infecției acesteia cu virusul HPV (virusul papilloma uman).

Negii pot apărea la orice vârstă și în orice zonă a corpului, însă adesea apar la nivelul mâinilor și brațelor.

Negii apar din cauza infecției cu virusul HPV care determină creșterea excesivă și rapidă a keratinei, proteină din structura pielii.

scapa rapid de negii genitali acasa remedii tratamente

Virusul poate fi contactat prin atingerea directă a pielii persoanei infectate sau a unor obiecte (prosop, încălțăminte).

Riscul este mai crescut atunci când pielea este zgâriată sau rănită, caz în care verucile pot fi contactate chiar și într-o piscină publică.

Negii se pot răspândi în alte părți ale corpului. Acest lucru este favorizat de zgârierea/mușcarea unui neg, suptul degetelor, rosul unghiilor sau epilat.

Cele mai des intalnite tipuri de veruci sunt verucile vulgare si verucile plantare. Verucile vulgare apar de obicei pe degete, palme, brate si picioare.

Arata de obicei ca niste umflaturi cu suprafata dura, forma lor aducand foarte mult cu cea de conopida.

Negii de pe picioare sau negii plantari se mai numesc si veruci plantare si se formeaza doar pe talpile picioarelor. Daca nu sunt tratati, pot capata un aspect neplacut si de cele mai multe ori devin durerosi.

Metode de tratament Negi si Veruci: În mod normal, negii trec de la sine în 1-2 ani, însă pot reapărea după un anumit interval de timp.

Metodele de tratament a negilor si verucilor includ atât remedii care pot fi efectuate acasă, cât și tehnici medicale efectuate de medic. 

Atenție! Negii genitali, si negii din jurul gurii și nasului NU trebuie tratați acasă, ci la medic.

a) Scapa de negi prin Crioterapie
Crioterapia presupune distrugerea țesutului prin îngheț. Crioterapia poate fi efectuată de către medic prin aplicarea de nitrogen (azot) lichid.

O altă variantă sunt produsele farmaceutice care pot fi aplicate acasă. Acestea au în compoziție dimetil de eter și propan și se găsesc sub formă de spray-uri. Acționează prin distrugerea rapidă a negilor.

b) Scapa de negi cu Substanțe farmaceutice sau benzi cu acid salicilic
Acidul salicilic se găsește sub formă de lichid sau plasture. Acest tip de tratament se aplică zilnic, timp de câteva săptămâni.

De asemenea, rezultatele sunt mai satisfăcătoare dacă tratamentul este aplicat după menținerea negului sub apă pentru 15-20 de minute și după uscarea zonei.

c) Scapa de negi cu  Usturoi
Usturoiul conține compuși antivirali care blochează activitatea virusului HPV.

Aplicarea extractului de usturoi zilnic ajută la eliminarea negului în decurs de câteva luni.

d) Scapa de negi cu Bandă adezivă
Unele persoane au reușit să îndepărteze negii cu ajutorul benzii adezive. Remediul presupune acoperirea negului cu o bucată mică de bandă adezivă.

Banda este menținută pentru cateva zile, iar după îndepărtarea acesteia negul se înmoaie în apă timp de 15-20 de minute. Ulterior, este necesară frecarea zonei cu o piatră ponce, pentru a îndepărta țesutul de piele moartă.

e) Scapa de negi prin Chirurgie clasică/laser
Negul poate fi îndepărtat de către medic prin metoda chirurgicală clasică (utilizarea bisturiului) sau prin chirurgia laser (arderea țesutului cu electricitate).

Chirurgia se utilizează atunci când restul tratamentelor nu au avut rezultat.

f) De asemena medicul îți poate recomanda un tratament pentru negi pe care să-l aplici acasă. Un tratament local, constând într-o cremă care conține următoarele substanțe active:

Imiquimod – stimuleaza sistemul imunitar în lupta cu virusurile cutanate si oboseala. Podofilina și podofilox, pe bază de rășini vegetale, ce distrug țesutul unde este localizată infecția, Acidul tricloracetic – cauzeaza o arsură chimică a negului genital, cu senzația de arsură, durere, usturime.
MAI POTI CITI