Pareri Ceaiul de BUSUIOC remediu apreciat pe forumuri balonare si gaze intestinale frecvente

Un ceai bun si eficient pentru pentru balonare si gaze intestinale este ceaiul de busuioc, mai aleas daca aveti gaze intestinale frecvente.

Busuiocul este bogat în uleiuri esențiale, antioxidanți și alți nutrienți extraordinari, fiind extrem de sănătos.

Din păcate, multe persoane nu cunosc proprietățile minunate ale busuiocului și nu știu cât poate fi de util organismului atat pentru balonare si gaze intestinale cat si ca adjuvant benefic in tratarea răcealii și gripei.
beneficii ceai pentru balonare si gaze intestinale frecvente

Busuiocul tratează afectiuni ale stomacului, intestinelor, ajută la eliminarea gazelor, stimulează pofta de mâncare şi ajută la prevenirea atacului de cord. 

Datorită proprietăţilor sale, busuiocul are un efect antioxidant, antiviral şi antimicrobian.

Busuiocul este o sursă importantă de calciu, vitamina A, vitamina B6, vitamina C, dar şi o importantă sursă de minerale cum ar fi fier, potasiu, magneziu şi fosfor.

Busuiocul oferă multe beneficii la nivel digestiv, ameliorând durerile de stomac, excesul de gaze intestinale și inflamațiile.

Ceaiul de busuioc hrănește flora intestinală și stimulează tranzitul. Acest remediu combate indigestia cauzată de mesele greoaie deoarece reglează pH-ul din stomac și previne hiperaciditatea gastrică.

CONTRAINDICATII CEAI DE BUSUIOC

Ceaiul de busuioc nu este recomandat femeilor gravide și care alăptează, deoarece nu s-au făcut destul studii și nu se cunosc întru totul efectele pe care le poate avea acesta asupra sarcinii sau copilului.

De asemenea, ceaiul de busuioc și planta crudă au proprietăți anticoagulante, ceea ce pot reprezenta o problemă în caz de intervenții chirurgicale.

Pentru a nu avea risc crescut de hemoragie, se recomandă întreruperea consumului de busuioc cu cel puțin două săptămâni înainte de o operație.

Si incheim prin a va spune ca datorită conținutului ridicat de flavonoide și taninuri, ceaiul de busuioc ajută la prevenirea îmbătrânirii premature a celulelor.

Aceste substanțe, alături de uleiurile esențiale, protejează țesuturile împotriva daunelor cauzate de radicalii liberi, prevenind diverse boli severe.
MAI POTI CITI