DIETE de SLABIT 2020. Topul dietelor conform forumurilor de nutritie.

Topul celor mai bune diete de slabire in 2020, regimuri eficiente de slabire care te pot ajuta in lupta cu kilogramele in plus.

1) Pentru al treilea an consecutiv, în topul regimurilor alimentare de slabire se plasează dieta mediteraneană.

Regimul alimentar mediteranian este şi gustos, şi prietenos, variat, sustenabil pe termen lung şi nu este riscant pentru sănătate, a explicat dr. David Katz, director la Yale University Prevention Research Center, şi unul dintre cei 25 de „juratii“ care au dat verdictul.

Dieta mediteraneană, bazată pe legume, fructe, peşte, nuci şi seminţe, s-a plasat totodată şi pe locul 1 în topul celor mai bune diete în diabet, cea mai uşoară dietă de urmat şi cea mai bună dietă pe bază de plante.

top diete de slabire 2020 forum meniuri si principii

Regim alimentar mediteranian este asociat cu sănătatea oaselor, a inimii, cu un risc mic de demenţă şi cancer de sân, precum şi cu reducerea riscului de diabet şi a hipertensiunii arteriale.

2) Dieta DASH este adesea recomandată pentru scăderea hipertensiunii arteriale. Meniurile Dash sunt simple: se consumă mai multe vegetale, fructe şi produse lactate degresate şi se interzic cantităţile mari de grăsimi saturate. Totodată, cantitatea de sare este redusă.

Declarată şi cea mai sănătoasă cură de slăbire din SUA, dieta Dash pare la o primă impresie ireală: fără să fii nevoită să numeri caloriile, fără să alergi ore în şir pe banda de alergare, fără să te înfometezi sau să mănânci nesănătos.

Principala regula a dietei DASH este ca aportul energetic zilnic mediu trebuie sa fie de 2000 de calorii, iar programul este structurat in doua etape.

Primele doua saptamani reprezinta o perioada de tranzitie, cu un consum redus de carbohidrati, conceputa sa regleze metabolismul. In aceasta perioada trebuie sa consumi.

In a doua etapa, vei introduce in alimentatie si cerealele, mai multe tipuri de legume si fructe.

3) Dieta WW - Weight Watchers – a fost considerată cel mai bun program de slăbit dintre toate cele aflate pe piaţă.

Acest program alimentar a fost lansat în SUA, în 2010 şi are la bază faptul că numărul de calorii nu este singurul lucru important al unui aliment.

Contează, de asemenea, şi numărul de porteine, carbohidraţi, grăsime, fibre precum şi activitatea pe care o depune organismul pentru arderea acelor calorii.

În funcţie de aceste aspect, in Dieta WW - Weight Watchers se acordă alimentelor un număr de puncte, astfel că, la acelaşi număr de calorii, pâinea integral are mai puţine decât cea albă. În funcţie de vârstă, sex, greutate şi înălţime, fiecare persoană are voie să consume un anumit număr de puncte pe zi, având libertatea de a alege singure alimentele.

Fructele şi vegetalele crude au ZERO puncte, deci pot fi consumate la liber. Excepţie fac vegetalele cu amidon – cartoful – sucul de fructe şi fructele uscate.
MAI POTI CITI