RECENZIE Alimentatia pentru un CREIER sanatos de David Perlmutter

Sa ne facem o parere despre cartea Alimentatia pentru un CREIER sanatos scrisa de reputatul doctor neurolog american David Perlmutter, o carte primita cu recenzii pozitive pe forumuri.

Copilul dumneavoastra are ADHD sau autism? Suferiti de astm, oboseala cronica, depresie si anxietate, insomnii, hipertensiune arteriala?

Potrivit celor mai recente studii medicale, flora intestinala ne afecteaza starea de spirit, metabolismul, imunitatea si chiar perceptia asupra lumii si claritatea gandirii; contribuie la faptul daca suntem grasi sau zvelti, energici sau apatici si poate fi considerata un organ in adevaratul sens al cuvantului, jucand un rol la fel de important, in ce priveste starea de sanatate, ca inima, plamanii, ficatul si creierul.
recenzie rezumat alimentatia pentru un creier sanatos

Doctorul neurolog David Perlmutter ne arata ca nici un remediu farmaceutic nu se poate compara cu alimentatia in ceea ce priveste controlul bacteriilor intestinale, recomandand o dieta si un program simplu in sase pasi pentru resetarea si reinnoirea microbiomului, care vor face minuni in tratamentul a numeroase afectiuni neurologice, de la autism la Alzheimer si scleroza multipla.

Dr. David Perlmutter, neurolog, membru al Institutului American pentru Nutritie a fost distins cu premiul „Linus Pauling” in 2002 pentru metodele sale inovatoare de abordare a afectiunilor neurologice si premiul „Denham Harmon” pentru munca de pionierat in aplicarea stiintei radicalilor liberi in medicina clinica.

In anul 2006 Dr. David Perlmutter a fost numit Medicul anului de catre Asociatia Nationala pentru Alimente Nutritionale din SUA.

Din volumul Alimentatia pentru un CREIER sanatos aflam ca fructoza a devenit una dintre cele mai raspandite surse de calorii din alimentatia occidentala.

Fructoza este prezenta in mod natural in fructe, dar noi nu o obtinem de acolo; cea mai mare parte din fructoza pe care o consumam provine din surse procesate.

Stramosii nostri care traiau in pesteri mancau fructe, insa doar cand era sezonul lor; organismul nostru nu a evoluat inca suficient pentru a prelucra cantitatile uriase de fructoza pe care le consumam azi.

Fructele intregi contin relativ putin zahar comparativ cu, sa spunem, o doza de suc concentrat sau bautura carbogazoasa standard (nu dietetica).

Un mar mijlociu contine putin peste 70 de calorii provenite din zahar intr-un amestec bogat in fibre; pe de alta parte, o doza de bautura carbogazoasa standard de 330 ml contine o cantitate de doua ori mai mare — 140 de calorii din zahar.

Un pahar de 330 ml de suc de mere (fara pulpa) este echivalent, in mare, cu sucul carbogazos, avand acelasi numar de calorii din zahar.

Organismul dumneavoastra nu are cum sa-si dea seama daca zaharul provine din niste mere stoarse sau dintr-o fabrica de sucuri carbogazoase.

Dintre toti carbohidratii de origine naturala, fructoza este cea mai dulce. Nu e de mirare ca ne place atat de mult.

Dar contrar a ceea ce ati putea crede, nu are un indice glicemic ridicat.

De fapt, are cel mai mic indice glicemic dintre toate zaharurile naturale, intrucat cea mai mare parte a ei este metabolizata de ficat si, ca urmare, nu are un efect imediat asupra glicemiei si a nivelului de insulina.

Altfel stau lucrurile in cazul zaharului de masa sau al siropului de porumb bogat in fructoza, al caror continut de glucoza ajunge in fluxul sangvin si mareste glicemia.

Caseta tehnica Alimentatia pentru un CREIER sanatos de David Perlmutter
  • An aparitie: 2016

  • Autor: David Perlmutter

  • Categoria: Diete

  • Editie: Necartonata

  • Editura: LITERA

  • Format: 200x130

  • Nr. pagini: 377

  • Traducator: Andreea Rosemarie Lutic
MAI POTI CITI