CODURILE secrete ascunse in Biblie, MISTERE si informatii biblice ascunse de extraterestri

Despre mistere incredibile din Biblie am mai scris, nu vom insista aici pe aceste mistere inca nerezolvate ci vom incerca sa facem o scurta incursiune in lumea codurilor secrete care ar fi ascunse in Biblie.

Teoria incredibila ca in Biblie ar fi ascunse coduri secrete pe care doar intiatii le-ar putea descifra si citi este veche, incepand de Newton care credea că în Biblie există un cod secret care ne dezvăluie viitorul.

În anii 1940 -1950, a ajuns publica munca rabinului H.M.D. Weissmandel, care credea că există informații secrete ascunse în Vechiul Testament.
Wiki MISTERE si informatii biblice ascunse

Aceste informaţii misterioase si secrete ar fi ascunse sub forma unor “coduri sărite”, care reprezintă mai precis o serie de litere codificate în manuscrise, care sunt separate de alte litere, şi care pot fi legate împreună, pentru a scrie anumite cuvinte.

Rabinul Weissmandel nu a dat niciodată această descoperire publicităţii.

Discipolii săi au publicat însă, ulterior, o carte cu tiraj limitat “Torat Hemed”, în 1958, în care se făcea pe scurt referire la cercetările rabinului Weissmandel în legătură cu codul, pe care acesta le efectuase în perioada premergătoare celui de-al doilea război mondial.

Apoi ideile lui Weissmandel a fost preluată şi de alți cercetători și matematicieni, care au devenit, de asemenea, convinși că există coduri secrete criptate în Tora și Vechiul Testament, acestea fiind mesaje reale de la Dumnezeu, putând previziona astfel viitorul.

Insa oficial Codul secret din Biblie a fost descoperit în versiunea originală a Bibliei, în limba ebraică, în Vechiul Testament de catre Dr. Eliyahu Rips,  unul din cei mai mari experţi din lume în teoria grupurilor, un domeniu al matematicii care stă la baza fizicii cuantice.

Eliyahu Rips și Yoav Rosenberg, de la Universitatea Ebraică din Ierusalim, au examinat aceste coduri și au făcut un studiu formal în 1985, care a fost cunoscut sub numele de „Marele experiment al rabinilor”.

Ei au susţinut că au obținut diverse informații biografice și date de naștere cu privire la diverși rabini codificați în Vechiul Testament, insistând că descoperirile lor nu pot fi doar întâmplări statistice aleatorii.

A urmat apoi matematicianul rus, Ivan Pavnin, care la randul sau susține că, Biblia are o structură matematică și că anumite pasaje prevestesc viitorul omenirii.

Conform ipotezei lui Pavnin, literele care formează cuvintele nu sunt la voia întâmplării.

Cu ajutorul unui program de calculator rusul a demonstrat că literele dintr-un cuvânt din Biblie au o anumită periodicitate, care la rându-le formează alte cuvinte.

Cel care a popularizat cu adevărat noțiunea de coduri biblice și le-a lansat în conștiința publică a fost un jurnalist și autor american pe nume Michael Drosnin, care în 1997 a lansat o carte numita “Codul biblic”.

Culmea este ca pentru a face totul și mai ciudat si misterios, Drosnin a susținut că nici măcar nu crede în Dumnezeu spunând că aceste mesaje ascunse pe care le-a gasit au fost puse în Biblie  de către extratereștrii!
MAI POTI CITI