PROGRAM OKTOBERFEST 2019 BRASOV, FESTIVALUL BERII a 11-a editie 5-11 septembrie

OKTOBERFEST este o sarbatoare  ce isi are originile in BAVARIA si a devenit  unul dintre cele mai cunoscute festivaluri din lume. Si asta de peste doua secole.

Romania a imprumutat sarbatoarea si de 11 ani avem la BRASOV OKTOBERFEST- FESTIVALUL BERII. Editia de anul acesta este una aniversara  si organizatorii s-au gandit sa raspunda provocarii.

Cum s-a schimbat cum a evoluat acest festival in cei zece ani ? Raspunsul e dat de   tematica din acest an.

PROGRAM FESTIVALUL BERII- OKTOBERFEST 2009 VS 2019.

In perioada 5- 15 septembrie 2019 la BRASOV pe locul fostului STADION "MUNICIPAL" are loc cea de-a 11-a editie a festivalului OKTOBERFEST.

Festivalul OKTOBERFEST  este un festival dedicat comunitatilor un festival MULTICULTURAL.

Destinat comunitatilor de la cea greceasca, saseasca, maghiara. Vor fi prezente ansambluri de dansuri rusesti, spaniole si tiganesti.
oktoberfest-brasov-2019-program-evenimente

Marea petrecere  a celor ce iubesc berea si voia buna se va tine in doua corturi special amenajate : WIESENZELT si KRONSTADTZELT.

In aceasta seara in PIATA SFATULUI la BRASOV domnul primar si invitatii speciali vor  da startul petrecerii. Vor da " cep " la butoiul cu bere astfel incat sarbatoarea sa inceapa.

Ce ar fi un festival  fara un concurs de MISS?  O petrecere in care vor fi degustate felurite feluri de bere, voia buna, dansurile . Si fetele frumoase.

Publicul o va desmna pe MISS OKTOBERFEST iar ea ca o adevarata REGINA  va avea o misiune.

Misiunea domnitei MISS OKTOBERFEST va consta in  a duce daruri la caminele  pentru copii si azilele de batrani din zona.

Ce ar fi o MISS fara un MISTER? Asadar va fi ales si REGELE OKTOBERFEST. Castigatorul  va fi premiat cu un dozator de bere care va fi instalat chiar acasa la fericitul mister OKTOBERFEST.

Da, este o provocare sa ne intorcem in timp pentru a ne bucura mai mult timp de prezent  spun organizatorii.
oktoberfest-brasov-2019-programul concertelor

Petrecerea se va tine in doua corturi: WIESENZELT si KRONSTADTZELT. 2009-2019 va insemna pentru organizatori 11 ani de petrecere cu bere din belsug.

 La marea sarbatoare sunt asteptati pe langa localnici si miile de turisti dornici sa petreaca sa asculte muzica buna.

Publicul asteapta sa vada MAREA PARADA.

Brasovul imbraca haine de sarbatoare.  Si uite cum   de la o cursa de cai s-a ajuns la un festival.

Cum s-a ajuns la OKTOBERFEST? Putina istorie.

Ideea acestei sarbatori i-a apartinut unui subofiter din garda bavaraeza care i-a sugerat regelui organizarea unei curse de cai pentru a  celebra casatoria printului mostenitor LUDOVIC I cu printesa THESERESE VON HILDBURGHANSEN.

Asa incat la 17 octombrie  1810 avea loc prima cursa de cai pe care printesa a numit-o OKTOBERFEST.

OKTOBERFEST de GERMANIA a evoluat. petrecerile se tineau pe o suprafata intinsa de 1.200 de metri patrati iar azi s-a ajuns la o suprafata de  25.000 de metri patrati.

Festivalul OKTOBERFEST de la MUNCHEN se tine anul acesta in perioada 21 septembrie- 6 octombrie 2019.

Si daca nu veti ajunge in GERMANIA, avem si noi la BRASOV FESTIVALUL BERII, OKTOBERFEST .

Un festival ce si-a castigat popularitatea. Va las programul festivalului si va urez sa aveti parte de zile frumoase  la OKTOBERFEST BRASOV 2019.

UN FESTIVAL al BERII al dansului si al muzicii. Totul  intr-o editie aniversara  OKTOBERFEST BRASOV FESTIVALUL BERII 2009-2019.
MAI POTI CITI