SECRETE cum sa ne mentinem mereu TINERI Fizic si Mental. IDEI care incetinesc procesul de imbatranire

Iate ce trebuie sa faci si gandesti pentru a incetini eficient procesul de imbatranire si a ne menţine mereu tineri. Idei "secrete" care aplicate in viata de zi cu zi ne mentin tineri atat mental cat si fizic.

Si nu uitati: inteligenţa influenţează starea fizică şi vârsta pe care le resimţim. Cu cât o pesoană are un coeficient de inteligenţă mai ridicat, cu atât are şanse să se menţină tânără un timp mai îndelungat.

1. Ia decizii bune si corect fundamentate în legatură cu sănătatea ta! 

Oamenii mai inteligenți iau pur și simplu decizii mai bune în legatură cu starea lor de sănătate.

Informeză-te, fă-ţi controale medicale regulate, cultivă o atitudine conştientă şi relaxată în legatură cu starea ta de sănătate. Mens sana in corpore sano! Adica o minte sanatoasa intr-un corp sanatos!!!
idei secrete cum ne mentinem tineri mental si fizic


2. Fii o persoană cu o mai mare  deschidere spre experiență – persoanele deschise către experineţe noi sunt asociate cu un IQ mai ridicat.

Acest lucru se poate datora faptului că un nivel ridicat de inteligenţă ne ajută să procesăm cu mai multă ușurință informații complexe, ne creşte curiozitatea despre lume, iar sentimente precum entuziasm, curiozitate şi poftă de viaţă ne fac să ne simțim mai tineri.

De altfel, deschiderea spre experiențe noi este una dintre trăsăturile de personalitate „Big Five" fiind deci recunoscută ca o trăsătură importantă şi prezentă de-a lungul vieții.

3. Când ai făcut ultima dată ceva pentru prima dată? Fă tot timpul ceva nou! 

Persoanele care practică stabilitatea și rutina nu vor putea deveni niciodată aventurieri şi nu vor putea trăi viaţa la adevarata ei intensitate si energie.

Specialistii ne îndeamnă să încercăm cât mai mai multe lucruri noi și să ne păstrăm mintea deschisă ideilor noi pentru a ne păstra tinereţea cât mai mult timp.

Deschiderea către nou este bine să înlocuiască stereotipurile mentale legate de vârstă. Oricând poţi învăţa o limbă nouă sau călători undeva unde nu ai mai fost.

Totul depinde de cât de liber gândeşti şi de cât îţi dai voie să acţionezi.

4. Bucură-te de aventură şi experienţă, dar şi de stabilitatea emoţională!

O gândire echilibrată nu ne oferă doar un stil de viaţă sănătos, ci şi longevitate.

Este forte important să ştim să ne adaptăm situaţiilor pe care viaţa ni le oferă şi să nu percepem evenimentele într-o maniera atât de personală.

Este important să vedem jumătatea plină a paharului, ştiind că nu evenimentele în sine contează, ci modul în care noi le interpretăm.

5. Nu-ţi mai impunem restricţii in gandire! 

Am 55 de ani, deci nu mai pot să mă îmbrac ca la 20... Acesta poate fi un exemplu de credinţă limitativă după care multe persoane trecute de 50 de ani îşi ghidează viaţa.

Ele reprezintă doar limitări pe care noi înşine ni le impunem mental şi apoi fizic.

Din ce în ce mai mulţi oameni îşi dau seama cât de important este să fii tu însuţi şi să faci ceea ce simţi. Iar odată cu vârsta, acest lucru îţi este tot mai la îndemână. Doar dă-ţi voie să fii tu însuţi!

6. Trăieşte în prezent, nu în trecut şi continuă să îţi faci planuri de viitor!

Majoritatea persoanelor în vârstă trăiesc din amintiri, iar tinerii cu planurile. Ei bine, din momentul în care ai început să te raportezi la trecut ca şi cum viitorul nu mai există, atunci se accentuează procesul de îmbătrânire.

Fă în aşa fel încât să ai tot timpul noi proiecte de viitor, fă ceva pentru cei din jurul tău, implică-te şi dăruieşte din experienţa şi înţelepciunea pe care le-ai acumulat
MAI POTI CITI