ESPUMISAN Baby pareri picaturi pentru colici nou nascuti: fara reactii adverse

Sa ne facem o parere despre Espumisan 100 mg/ml x 30 ml picaturi orale pentru colici la bebelusi apreciate pozitive pe forumurile de mamici.

Espumisan 100mg/ml picături orale, emulsie este bine tolerat, de aceea se bucură de apreciere în comentariile din rândul mamelor.

Espumisanul emulsie este recomandat pentru ameliorarea simptomatologiei gastro-intestinale, indusa de acumularea excesiva de gaze in intestin, de exemplu, flatulenta la sugari, dar si pentru pregatirea unor explorari abdominale cu scop diagnostic, cum sunt radiografia si ecografia pentru sarcina.

In ceea ce priveste contraindicatiile administrarii picaturilor de Espumisan la sugari, acestea pot fi hipersensibilitatea la simeticona, parahidroxibenzoat de metal, adica alergie la grupul para.
Espumisan 100 mg pareri picaturi orale emulsie pt colici la bebelusi

Este bine sa stii ca pana in prezent NU se cunosc reactii adverse determinate de administrarea simeticonei.

Espumisan trateaza simptomele flatulentei (acumulare excesiva de gaze) si este indicat pentru toate grupele de varsta.

Actioneaza prin dezintegrarea bulelor de gaz din bolul alimentar si din mucusul din tractul digestiv.

Gazele eliberate in cursul acestui proces pot fi absorbite (preluate) prin peretele intestinal sau eliminate prin miscarile intestinale.

Espumisan picaturi pentru colici este utilizat:

- pentru a trata simptomele gastro-intestinale cu acumulare de gaze (meteorism), flatulenta sau formarea excesiva de gaze in intestin dupa operatii;

- pentru pregatirea in vederea examinarii cu scop diagnostic la nivelul abdomenului (de exemplu, in radiografie si sonografie, examinare endoscopica; ca un adjuvant al suspensiilor cu substante de contrast).

Mod de administrare a espumisanului la sugari

In ceea ce priveste administrarea espumisanului la sugari, doza uzuala zilnica este de un mililitru emulsie orala, adica douazeci de picaturi de espumisan, administrata cu biberonul sau cu lingurita inainte de masa.

Durata administrarii de espumisan la sugari depinde de evolutia simptomelor. Daca dupa sapte zile de tratament, tulburarile gastro-intestinale persista sau apar alte tulburari, trebuie sa te adresezi de urgenta medicului specialist.

Nu uita ca este foarte important sa te consulti cu medicul specialist sau farmacistul inainte de a administra espumisan sugarului tau, chiar daca se poate elibera fara prescriptie medicala.

Ce trebuie sa stiti daca utilizati mai mult decat trebuie din Espumisan

Administrarea unei cantitati prea mari din Espumisan nu determina un efect negativ. Chiar si cantitati mari de Espumisan sunt bine tolerate fara a provoca probleme.

Substanta activa din Espumisan, simeticona, produce dezintegrarea spumei din tractul gastro-intestinal printr-o actiune de natura fizica.

Simeticona nu este absorbita si nu este modificata chimic sau enzimatic in timpul trecerii prin intestin.

Cum arata Espumisan 100 mg/ml, picaturi orale, emulsie si continutul ambalajului

Este o emulsie de culoare alb laptoasa, usor vascoasa, intr-un flacon din sticla, de culoare bruna, a 30 ml sau 50 ml, prevazut cu aplicator de picurare, capac cu filet si avand atasata o masura dozatoare.
MAI POTI CITI