ELVIN DANDEL biografie de vedeta cu WIKI complex de cantaret, compozitor, actor și pianist

Conform biografiei Elvin Dandel a plecat de mulţi ani din România, alături de părinţii săi, dar a rămas aproape de lumea artistică de aici şi a revenit cât de des a putut în ţara natală.

Elvin Dandel are varsta de 38 de ani și a început să cânte la pian de la vârsta de 6 ani. Un an mai târziu Elvin debutat pe scenă, într-un duet cu tatăl său, Ricky Dandel, alături de care continuă să cânte și acum.

Anul trecut, Elvin Dandel și soția lui au devenit părinți de gemeni, făcându-l bunic pe Ricky Dandel.

Potrivit wiki-ului oficial Elvin Dabdel este cântăreţ, compozitor, actor și pianist, iar succesul la public l-a cunoscut de la o vârstă fragedă.
elvin dandel biografia fiului lui ricky dandel

La varsta de 15 ani, tânărul Elvin Dandel urca pe scena Festivalului Cerbul de Aur, alături de tatăl său Ricky Dandel.

De atunci Elvin a experimentat multe variante prin care a ajuns în faţa publicului de la Braşov, inclusiv cea de prezentator.

În 2019, Elvin Dandel revine pe scena Festivalului Internaţional Cerbul de Aur ca prezentator, având-o parteneră pe frumoasa vedetă TVR Eda Marcus.

Filmografie Elvin Dandel
  • Headless Horseman (2007) - Seth
  • Pumpkinhead: Blood Feud / Furia monstrului 4: O dispută sângeroasă (2007) - Tristan McCoy
  • True True Lie (2006) - Martin Van Trier
  • Van Wilder 2: The Rise of Taj / Van Wilder 2: Aventurile lui Taj (2006) - French Soldier Trailer
  • Return of the Living Dead: Necropolis (2005) - Zeke Borden 

Primul mare festival la care a participat Elvin Dandel a fost MIDEM Cannes, în Franța, în anul 1994, la vârsta de 13 ani, unde a cântat cu tatăl sau în cadrul unui show organizat de FIDOF (Internațional Federation of Festival Organizations).

La Sibiu Elvin concertat în repetate rânduri în Piața Mare. Ultimele două concerte “Hermannstadt Rock” au fost înregistrate și difuzate de TVR.

De fiecare dată a simțit că publicul din România este cald și entuziast.

Unele dintre filmele americane în care Elvin Dandel a fost distribuit au fost filmate în București.

În 2010 Elvin a fost finalist la Eurovision România, în calitate de compozitor și textier cu piesa “Holding on”.

În vara anului 2008 Dandel jr. a fost prezentatorul turneului “Callatis International”, în mai multe orașe din Italia, Franța, Germania și  Benelux.

Tot în 2008, oraganizatorii Cerbului de Aur i-au încredințat microfonul de prezentator al festivalului, iar acum, în 2019, este fericit că are onoarea de a prezenta din nou acest eveniment muzical din Romania care are reverberatii internationale.
MAI POTI CITI