CATINA cu miere de ALBINE Beneficii fara Contraindicatii. RETETA CORECTA de preparare.

Adevărul despre proprietățile antioxidante de la cătina cu miere de albine este ca aceasta retea este recomandata pentru întărirea sistemului imunitar (catina cu miere preparata corect poate vindeca orice viroză respiratorie sau răceala).

Cătină cu miere de albine este apreciata și pentru beneficiile sănătății ochilor după un consum zilnic de catina cu miere de albine.

Cătina cu miere de albine reglează sistemul endocrin și previne atacurile de cord (practic asigură o bine funcționare a întregului organism și previne rateurile inimii în urma unei vieți toxice de oraș).

Care sunt contraindicatiile consumului de catina cu miere de albine
pareri reteta catina cu miere de albine adevarul despre reteta corecta de preparare

Catina, fie ca este consumata ca atare sau in amestec cu miere, are numeroase beneficii pentru sanatatea organismului.

Cu toate acestea, exista cateva atentionari in ceea ce priveste consumul de catina.

Pana in prezent nu exista suficiente informatii legate de consumul de catina de catre femeile insarcinate sau care alapteaza. Prin urmare, se recomanda prudenta si consultarea medicului in aceste cazuri.

Datorită proprietăţilor sale antioxidante, cătina se recomandă pentru întărirea sistemului imunitar (vindecă virozele respiratorii şi gripă), sănătatea ochilor, prevenirea îmbătrânirii, reglarea sistemului endocrin, reglarea nivelului de lipide din sânge şi reducerea inflamatiilor.

Potrivit publicatiei Food and Nutrition Journal, catina contine si vitamina A, Omega-6 si Omega-7, alfa-tocoferol, cantitati ridicate de vitamina E si carotenoide, minerale (potasiu, fier, calciu, sodiu, magneziu, zinc, seleniu), aminoacizi, flavonoizi, monozaharide, glicerofosfolipide, fitosteroli si compusi polifenolici.

Iată cum se prepară corect reteta de cătina cu miere:

Adaugă o parte de miere la trei părţi de fructe de cătină. După spălarea şi zdrobirea fructelor de cătină, adaugă-le într-un borcan până ce se umple pe jumătate.

Toarnă miere peste ele până la umplerea completă a borcanului. Închide borcanul etanş, apoi păstrează-l la frigider.

După o săptămână, începe să consumi din acest amestec cu aromă deosebit de plăcută câte o linguriţă sau două în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, timp de cel puţin o luna, asta pentru a-ţi creşte imunitatea şi pentru a avea o sănătate de fier.

ATENTIE! Tine cont ca borcanul trebuie sa fie inchis ermetic inainte sa il depozitezi la rece, in frigider sau camara, iar temperatura trebuie sa ramana constanta.

Daca borcanul cu miere si catina nu este depozitat la rece, amestecul va fermenta si nu mai poate sa fie consumat.
MAI POTI CITI