VOT in STRAINATATE contul meu pentru Vot prin Corespondenta sau in Sectie, login cu inregistrare simpla.

In acest moment portalul votstrainatate.ro este lansat, insa nu iti poti face in cont pentru logare ca sa te poti inregistra online pentru a putea vota in strainatate prin corespondenta sau la sectia de votare.

Primul tur de scrutin de la alegerile prezidențiale 2019 va avea loc pe 10 noiembrie, iar al doilea tur pe 24 noiembrie 2019.

Prin înregistrarea ca alegător prin corespondență pe site-ul votstrainatate.ro, cetățeanul român cu drept de vot, care locuiește în străinătate și deține documente valabile de ședere din partea statului respectiv, solicită transmiterea prin poștă a documentelor de vot la adresa sa de corespondență.

Crearea conturilor de login pe site-ul votstrainatate.ro va fi operațională doar după ce președintele Klaus Iohannis promulgă legea privind modificarea unor acte normative în materie electorală.
contul meu votstrainatate.ro login

Pentru secția de votare din străinătate orice cetățean care se află în străinătate face o cerere pe platforma AEP - votstrainatate.ro, menționând țara și localitatea unde dorește să voteze.

Acesta va fi înscris în lista electorală permanentă. Pentru votul prin corespondență, cetățeanul roman are posibilitatea să ceară vot prin corespondență.

Va primi toate documentele, fiind înscris în lista electorală permanentă.

Aceste două informații, fie că e la secția de votare, fie că e la votul prin corespondență, nu vor fi înregistrate în Registrul electoral la cunoștința autorităților publice locale din țară.

Prin înregistrarea online pe AEP - votstrainatate.ro ca alegător în străinătate, cetățeanul român cu drept de vot care se va afla în străinătate în ziua votării, indiferent de motiv, solicită organizarea unei secții de votare în localitatea și statul unde vrea să voteze.
MAI POTI CITI