TOP cele mai BUNE statiuni LITORAL Romania dupa cazare, mancare si plaje si liniste.

Te-ai intebat ce statiune de pe litoral sa alegi sau care este cea mai frumoasa si linistita statiune de pe litoral din Romania?

Ei bine un studiu de piata facut de OLX Cazare și Turism ne arata statistic care sunt cele mai bune statiuni de pe litoralul romanesc in 2019 si nu numai,

Top cele mai bune stațiuni de pe litoralul din România in 2019

În clasamentul general al acestui top care ține cont de toate criteriile analizate în cadrul studiului, pe prima poziție s-a situat Mamaia (29%) urmată la o distanță considerabilă de statiunea Costinești (10%), Eforie Nord (9%), Vama Veche (8%) și Mamaia Nord (5%).

top 2019 cele mai bune statiuni linistite litoral romania care sa le alegi

Atunci insa când vine vorba despre raportul calitate-preț, românii care au participat la realizarea studiului de satisfactie a turistilor au plasat statiunea Eforie Nord pe primul loc (17%), pe locul doi, la egalitate, Costinești și Mamaia (10% fiecare), urmate de Vama Veche (7%).

Topul stațiunilor de pe litoralul romanesc în funcție de calitatea serviciilor și a condițiilor de cazare

Mamaia se află pe primul loc și atunci când vine vorba despre calitatea mâncării (28%) și a opțiunilor de cazare (28%).

Pe următoarele poziții, la o distanță semnificativă de Mamaia, se află statiunea Eforie Nord și Costinești.

Cele mai bune plaje se găsesc în statiunea Mamaia (36%), potrivit respondenților, care au declarat, de altfel, că Mamaia este și cea mai luxoasă stațiune de pe litoralul românesc (61%).

Topul stațiunilor de pe litoral în funcție de activități (un fel de top al statiunilor cele mai linistite si agitate)

Stațiunea cu cea mai apreciată viață de noapte este desigur Mamaia (43%), urmată de statiunea Vama Veche (19%) și Costinești (12%).

Tot Mamaia este considerată și stațiunea cu cele mai bune opțiuni în materie de activități de zi (33%), urmată de data aceasta de Costinești (10%) și Eforie Nord (9%).

Pe de altă parte, cele mai liniștite stațiuni de pe litoral sunt, potrivit studiului, Corbu (8%), Eforie Nord (8%) și Neptun (7%), urmate de 2 Mai (7%) și Gura Portiței (6%).

Topul stațiunilor litoral Romania în funcție de tipurile de turiști

Dacă familiile preferă să își petreacă vacanța mai ales în statiunea Mamaia (21%), Eforie Nord (18%) și Costinești (7%), cuplurile aleg între Mamaia (29%), Costinești (12%) sau Vama Veche (11%).

Deși este principala opțiune pentru familii și cupluri, statiunea Mamaia ocupă cea de-a 3-a poziție (19%) în topul stațiunilor de pe litoral pentru tineri, pe primele două aflându-se desigur statiunea Costinești (29%) și Vama Veche (27%).
MAI POTI CITI