SLABESTI cu Post NEGRU. Postul TOTAL intareste IMUNITATEA dupa parerea nutritionistilor.

POSTUL negru, postul total regenereaza si intareste sistemul IMUNITAR.

Pentru asta este necesar să ținem trei zile de post negru, spun cercetătorii. Studiul făcut de ei a durat 6 luni și au fost implicați atât oamenii, cât și șoarecii de laborator. 

Unul dintre principalele efecte, observate în ambele cazuri, a fost scăderea celulelor albe, denumite și leucocite, care au un rol important în buna funcționare a sistemului nostru de apărare. 

Aflate în sistemul limfatic și în țesuturi, acestea protejează împotriva infecțiilor și, de asemenea, în combaterea alergiilor si protecția împotriva cancerului. 

La șoareci, în perioada de post negru, celulele albe se regenerau rapid și astfel se producea o înnoire a sistemului imunitar. 
pareri recomandari postul negru total slabeste si intareste imunitatea

Postul negru total stimuleaza celule stem să se înmulțească și să refaca întregul sistem imunitar

Un alt efect al postului negru descoperit de cercetători este și scăderea hormonilor IGF-1, asociat cu procesul de îmbătrânire, progresie tumorală și risc de cancer

Din testele făcute pe pacienții cu cancer, s-a constatat că acești au fost mult mai protejați împotriva toxicității chimioterapiei. 

Chimioterapia salvează vieți, dar vine cu zdruncinări serioase ale sistemului imunitar, iar studiul arată că efectele chimioterapiei pot fi tolerate mai ușor de pacienții oncologici care țin post intermitent

Sigur, în astfel de cazuri, decizia de a ține post negru timp de 72 de ore, trebuie discutată cu medicii, iar regimul urmat sub atenta lor supraveghere. 

În cazul persoanelor sănătoase, o perioadă de post negru din când în când, are efecte benefice. De asemenea, iar putea ajuta și pe vârstnici.

Postul negru, o dată la două zile, îi ajută să slăbească pe cei cu probleme de greutate şi scade colesterolul, spune un alt studiu american. 

5 kilograme şi jumătate în 8 săptămâni au slăbit, în medie, participanţii la un alt studiu. 

Metoda lor a fost simplă: o zi mănânci ce vrei, o zi ţii post negru. 

Şi rezultatul nu a constat doar într-o scadere în greutate, ci şi într-o reducere a LDL, colesterolul „rău”.

Mai mult, subiectii studiului care aveau probleme de hipertensiune arterială au observat îmbunătăţiri din acest punct de vedere. 

Subiecţii cercetarii clinice au slabit între 3 kilograme şi 13 kilograme, au spus coordonatorii studiului, şi asta într-o perioadă de timp scurtă, iar regimul a fost relativ uşor de urmat. 
MAI POTI CITI