Se pot face scufundari sub apa cu tubul de SNORKELING si cat timp pot sta sub apa.

Sa raspundem la o intrebare "vedeta" pe unele forumuri de scufundari: poti face scufundari sub apa cu tubul de Snorkeling (snorkel)? O intrebare care poate parea stupida insa...

WIKI: Snorkeling-ul este sportul de scufundare / inot de suprafata cu ajutorul unei masti de scufundare si al unul tub numit snorkel.

Echipamentul necesar snorkeling-ului este format din labe de cauciuc, snorkel (tub de respirat sub apa) masca de scufundat si optional swimfit.

Un aparat autonom de respirat sub apă (Self-Contained Underwater Breathing Apparatus — SCUBA), este un aparat utilizat în scufundare având propria rezervă de gaz respirator fiind independent de orice alimentare de la suprafață.
cu tubul de snorkeling nu se fac scufundari sub apa scuba diving

Scopul practicării snorkeling-ului constituie descoperirea faunei, florei și peisajului submarin. 

Snorkeling-ul poate fi practicat de oricine și pe orice întindere de apă dulce sau pe mare, cu funduri puțin adânci, suficient de atrăgătoare și cu o bună vizibilitate.

Una dintre principalele diferențe între snorkeling și scuba diving este tipul de pregătire pe care trebuie să il faceți înainte de a ajunge în apă.

Snorkelingul NU necesită instruire. 

Dacă sunteți în măsură să înotati, veți putea să vă bucurați de acest sport  prin simpla punere pe fata a aparatul de snorkeling și pătrunderea în apă

Scuba diving, pe de altă parte, necesită mult mai multă pregătire înainte de a scufundare.

Pentru scufundări, piesa principală de echipament de care aveți nevoie este un rezervor sub presiune cu un tub. Acest rezervor va repezenta alimentarea cu aer când sunteți sub apă.

Raspunsul la intrebare din titlu este simplu: NU se pot face scufundari cu tubul de SNORKELING!

Tubul (the snorkel), cu ajutorul caruia respiram la suprafata, este facut din material plastic are de obicei o lungime de aproximativ 30 de cm si un diametru interior cuprins intre 1,5 si 2 cm.  

Capatul de sus poate fi prevazut cu un dop sau o supapa care se inchide automat in momentul in care se fac scufundari sub nivelul apei, snorkel-ul find acoperit in totalitate de apa.

Daca va intereasaza sa practicati Snorkeling iata aici PRETURILE la ECHIPAMENTUL folosit.
MAI POTI CITI