Pareri tratament MILIARIA eruptia cutanata provocata de caldura cu mancarimi si dureroasa.

Sa ne facem o parere despre Miliaria o afecțiune inflamatorie a glandelor sudoripare care este provocată de căldură conform dictionarului medical.

Erupția cutanată apare în urma obturării ductelor glandelor sudoripare. Miliaria este mai frecventă în clima caldă și umedă (tropicală).

Erupție cutanată care poarta numele de Miliaria este foarte răspândită în rândul copiilor și bebelușilor.

Cauza principala a miliariei o reprezinta îmbrăcămintea prea groasă care nu permite pielii să respire. Mulți părinți încearcă să își protejeze copiii, îmbrăcându-i în haine mult prea groase pentru vremea de afară.

În lipsa posibilității de exprimare, cei mici suferă de supraîncălzire, care duce la obturarea ductelor glandelor sudoripare.
tratament Miliaria pareri forumuri mancarimi dureroase

La acestea se adaugă mediul umed de la nivelul pielii, care permite înmulțirea bacteriilor. Urmarea: erupția cutanată provocată de căldură.

Și adulții pot fi afectați, atât femeile cât și bărbații. Îmbrăcămintea strâmtă care nu permite pielii să respire și care menține transpirația pe suprafața pielii, poate provoca apariția miliariei.

Există 3 forme de erupție cutanată cauzată de caldură. 

1) Forma tipică, miliaria cristalină, se manifestă sub forma unei erupții cu lichid transparent. Bășicile depășesc rareori mărimea unei gămălii de ac și sunt dispuse în grup. 

Erupțiile sunt localizate în special în zona axilelor, între umeri, pe spate, în zona decolteului. 

De regulă, această formă cristalină evoluează fără inflamare, fapt pentru care bășicile nu sunt însoțite și de o înroșire a pielii. 

Sub presiune, bășicile se sparg, glandele sudoripare intră în contact cu suprafața organismului și este eliminat lichidul transparent, similar transpirației. 

2) Forma inflamatorie a erupției cutanate de căldură, Miliaria rubra, este mai pregnantă datorită înroșirii pielii și a mâncărimii. 

Pielea afectată se inflamează, prezintă mâncărimi și este dureroasă. Această formă nu poate fi tratată și îndepărtată prin presiune. 

3) La adulții care au avut antecedente cu numeroase episoade de miliaria rubra, poate să apară Miliaria profundă, care afectează zonele mai adânci ale glandelor sudoripare, cele secretorii, situate în derm

Există desigur numeroase metode de tratament pentru miliarie, în funcție de natura acesteia. 

Este importantă o terapie simptomatică pentru calmarea pruritului și a disconfortului local. 

Sunt recomandate in principal straturile subțiri de îmbrăcăminte lejeră (tip ceapă) pentru evitarea erupției cutanate de caldură. 

Se pot administra ca si remedii eficiente soluții topice precum calamină, zinc, alcool mentolat sau panthenol, care să calmeze pruritul. 

Pacienților cu miliaria profundă li se poate administra topic lanolină anhidră sau panthenol, cu un efect puternic de hidratare. 

În cazurile mai severe medicul va putea considera necesară administrarea topică de corticosteroizi sau antibiotice.
MAI POTI CITI