Markéta Vondroušová biografia celei mai tinere jucatoare de tenis intrata in top 100.

WIKI: Markéta Vondroušová născută la 28 iunie 1999, este o jucătoare de tenis din Cehia.

Marketa Vondrousova (Cehia, 38 WTA) s-a calificat în premieră în semifinalele unui turneu de Grand Slam, după ce a trecut de Petra Martic (Croația, 31 WTA), scor 7-6(1), 7-5, în sferturile de finală de la Roland Garros. Meciul, unul foarte disputat, a durat două ore.

Pentru un loc în finală, Marketa se va duela cu Johanna Konta (Marea Britanie, 26 WTA), după ce aceasta a trecut de finalista ediției din 2018, Sloane Stephens, scor 6-1, 6-4.

Conform biografiei oficiale, Vondroušová si-a făcut debutul in WTA Tour intr-un meci de dublu la Sparta Prague Open în 2015, acolo unde a avut-o partenera pe Kateřina Vaňková.
Markéta Vondroušová biografie tenismena cea mai tanara din top 100

Perechea formata din Vondroušová si Vankova a pierdut primul din turneu meci împotriva lui Kateryna Bondarenko și Eva Hrdinová.

Un an mai tarziu, Vondroušová si-a facut debutul WTA intr-un meci de simplu la J & T Banka Prague Open, unde a invins-o pe Océane Dodin si a pierdut al doilea meci impotriva jucatoarei Samantha Stosur.

Vondroušová a jucat apoi la juniorul Roland Garros, pierzând în turul treiin fata jucatoarei Olesya Pervushina. 

Vondroušová nu a mai jucat paoi pentru restul anului, deoarece și-a luat timp să se recupereze de la un accident de cot.

In 2017 la întoarcerea in circuitul competitional, Vondroušova a câștigat 20 de meciuri consecutive.

După ce a câștigat un turneu ITF în Trnava, Vondroušová a intrat în top 100 pentru prima dată, clasandu-se pe locul 94.

Markéta Vondroušová a devenit astfel cea mai tânăra jucătoare de tenis din top 100 la acea vreme.

La inceputul anului 2019, Vondroušová a jucat a treia finală a WTA la Istanbul, pe care a pierdut-o in fata jucatoarei Petra Martić.
MAI POTI CITI