VISTA BANK Romania pareri fosta Marfin Bank care cauta romani cu venituri de 5000 de lei lunar

Primele opinii si comentarii despre VISTA BANK Romania de pe forumurile financiare sunt favorabile si exprima incredere in rebranding-ul radical prin care Marfin Bank a trecut.

Schimbarea numelui în Vista Bank Romania reprezintă ultimul pas al unui proces aprofundat de consolidare a afacerii, care a inclus majorarea de capital de 30 milioane de euro din luna septembrie 2018, extinderea echipei manageriale, precum şi perfecţionarea portofoliului de produse şi servicii.

Bancherii de la noua Vista Bank Roamnia ii vizeaza pe români care câștigă cel puțin 5000 de lei lunar și după firme cu vânzări de până la 50 de milioane de euro anual.
pareri forum vista bank credite de consum accesibile

Cu o rețea de 30 de sucursale în România, dintre care 9 în București și 21 în alte orașe, strategia băncii VISTA vizează deschiderea mai multor sucursale în orașe-cheie, așa cum este Bucureștiul, în conformitate cu modelul de business şi segmentele adresate.

Conform noii strategii, Vista Bank Romania folosește un model de business în care fiecare client are propriul său manager de servicii financiare și primește soluții personalizate, ceea ce înseamnă un proiect extrem de ambițios, dacă ne gândim la numărul de locuitori care ar reveni unei agenții bancare.

Vista Bank Romania se situează pe locul 22 din cele 35 de bănci din România în funcţie de valoarea activelor, iar obiectivul pe termen scurt este dublarea cotei de piaţă până la 1% şi crearea unui model de afaceri profitabil şi durabil pentru a putea participa la viitoarea consolidare a pieţei.

Banca a încheiat anul 2018 cu un profit net de 10,7 milioane de lei şi cu o valoare a capitalului de 295 milioane de lei.

În primele patru luni ale anului 2019, veniturile din exploatare s-au dublat, nivelul creditelor neperformante a scăzut dramatic, iar raportul dintre valoarea creditelor şi a depozitelor a ajuns la 55%, rezultate care indică excelenta rată de lichiditate a băncii. 

La sfârşitul lunii aprilie, soldul împrumuturilor a fost de 950 de milioane de lei, în timp ce valoarea cumulată a depozitelor a fost de 1,8 miliarde de lei.

De operaţiunile Marfin Bank România au fost inte­resaţi de-a lungul timpului mai mulţi investitori, printre care Banca Transilvania, fon­dul de investiţii american J.C. Flowers sau miliardarul american Wilbur Ross, unul dintre acţionarii Eurobank (acţionarul principal de la Bancpost).
MAI POTI CITI