IZVORUL TAMADUIRII 3 MAI 2019 data in care se Sfintesc Apele. Superstitii si Traditii de Izvorul Tamaduirii.

Traditia sarbatorii Izvorul Tamadurii aminteşte credinciosilor ortodocsi de câteva minuni care au fost săvârşite la un izvor care se afla în preajma Constantinopolului, într-una dintre acestea un orb recăpătându-şi vederea după ce s-a spălat pe faţă cu apa izvorului.

Acest praznic este închinat Maicii Domnului şi are rolul de a arăta importanţa acestea în ceea ce biserica numeşte „lucrarea mântuirii oamenilor“. 

Scrierile sfinţilor părinţi amintesc că de-a lungul anilor izvorul a vindecat mai multe suferinţe şi răni. 

SUPERSTIȚII DE IZVORUL TĂMĂDUIRII 2019
  • Nu este bine să lucrezi (în trecut se credea că cel ce o face va fi lovit de o boală gravă de care nu va scăpa niciodată) 
  • Femeile nu trebuie să spele, să calce sau să croiască îmbrăcăminte,pentru că se spune că lucrul făcut în ziua sfântă nu va fi de folos şi nu va fi terminat niciodată.
  • Cei ce voiau să ştie dacă vor mai trăi în viitorul apropiat aşezau o cană sub un pom de nuc sau soc şi dacă găseau pământ pe fundul cănii ştiau că sfârşitul li se va apropia.
data izvorul tamaduirii 2019 2020 traditii si superstitii adevarate

TRADIȚII DE IZVORUL TĂMĂDUIRII 2019
  • Gospodarii aruncă apă sfiinţită peste vite pentru a se însănătoşi
  • Se stropesc cu apă sfiinţită lucrările agricole.

Conform altor traditii din batrani, de Izvorul Tămăduirii sunt sfintite toate apele, asa ca oricine bea din ele sau le foloseste pentru a se spala (in acele zone de pe trup vatamate de bolesnita) se poate bucura de o inzdravenire grabnica.

Bolnavilor li se recomanda ca in aceasta sfanta zi sa se imbaieze sau sa se spele cu roua de dimineata.

Şi acum există o biserică în Istanbul în loc care se presupune că există izvorul cu apa tămăduitoare. 

Credincioşii care merg la Istanbul (numele nou al vechii cetăţi a Constantinopolului), se pot închina în biserica Izvorului Tămăduirii. 

Biserica "Izvorul Tămăduirii" a devenit in decursul istoriei un centru de manifestare a puterii şi milostivirii Maicii Domnului faţă de cei în suferinţă.

Actuala construcţie de cult datează din secolul al XIX-lea, dar la subsolul ei se află un paraclis din secolul al V-lea, unde există până astăzi izvorul cu apa tămăduitoare din trecut.

De Izvorul Tamaduirii, după Sfânta Liturghie, în biserici, şi uneori la fântâni şi izvoare, se săvârşeşte slujba sfinţirii apei, cunoscută şi sub numele de Aghiasma Mică, după o rânduială specială.

În unele părţi din ţară, preoţii merg şi stropesc casele credincioşilor cu această apă sfinţită.
MAI POTI CITI