SFATURI impotriva BALONARII. Sarbatori fara DURERI de stomac.

Calmeaza durerile de stomac, durerile de stomac tratament, ceai pentru durerile de stomac si mancare pentru durerea de stomac iata cateva din numeroasele topicuri de discutii pe forumuri.

Adevarul este ca ne pregătim de sărbători, iar în această perioadă stomacul nostru este supus unui adevărat tur de forță alimentar: cozonac, pasca, oua, carne de miel...

Nu este asadar de mirare că stomacul ne transmite semnale de alarmă: senzație de sațietate, balonări, arsuri, acestea fiind numai câteva dintre urmările tipice ale unui festin.

Sfaturi împotriva arsurilor de stomac 

In primul rand trebuie sa evitați preparatele foarte condimentate. De asemenea, și băuturile alcoolice trebuie consumate numai cu măsură fara sa facem abuz. 
sfaturi medicale dureri de stomac tratament prin dieta alimentara echilibrata

Încercați, pe cât posibil, să serviți mai multe mese mici, decât porții mari. 

Atunci când stomacul este plin, crește deasemenea și presiunea internă și este mult mai predispus la arsuri de stomac. 

Nu mai mâncaţi cu trei ore înainte de ora de culcare. Astfel, stomacul va fi gol pe perioada nopții și veți evita arsurile de stomac. 

Sfaturi împotriva balonărilor 

Balonările apar după consumul de alimente ca varza și ceapa. Cel mai simplu este să le evitați. • Ceaiurile de fenicul, anason sau chimen pot alina balonările. 

Evitați băuturile carbogazoase pentru a nu introduce inutil aer în intestin. De asemenea, încercați să mâncați în liniște și să mestecați foarte bine bolul alimentar. 

Sfaturi împotriva senzatiei de prea plin

Puteți evita senzația de sațietate prin adăugarea semințelor de chimen în preparate. Astfel, hrana devine ușor de digerat. 

O ceașcă de espresso imediat după masă va stimula digestia. 

Evitați băuturile spirtoase deoarece alcoolul stopeaza arderea grăsimilor. Astfel, hrana va petrece și mai mult timp în stomac. 

Anghinarele (sub formă de suc sau capsule de exemplu cele de Anghirol) sunt bogate în substanțe amare care stimulează funcția ficatului și a bilei, ajutând organismul să elimine mai repede toxinele. 

Sfaturi împotriva durerilor de stomac 

Așezați pe abdomen o sticlă cu apă caldă sau un săculeț cald cu sâmburi de cireșe. 

Beți un ceai de mentă sau de mușețel pentru calmarea stomacului. 

Evitați mesele foarte bogate, foarte grase și optați pentru supe, salate sau legume. Stomacul dumneavoastră vă va fi recunoscător.

Speram ca cele câteva sfaturi oferite pentru a depăși sărbătorile Pascale fără probleme de stomac, chiar și atunci când nu vă puteți abține de la excesele alimentare de sezon sa va fie de un real folos.
MAI POTI CITI