Locul unde se afla casa lui Arsenie BOCA in SINAIA. Chilia secreta si totusi la vedere a Parintelui Boca.

Atat de mult a iubit ARSENIE BOCA SINAIA incat si-a petrecut in chilia lui secreta ultimii 12 ani din viata pamanteasca.

Multi sunt curiosi sa afle unde se afla casa (vila, chilia...) lui Arsenie Boca in Sinaia. Va putem spune voua celor curiosi din diverse motive ca chilia Parintelui Arsenie Boca din Sinaia se afla undeva la poalele muntelui, la intrare în Sinaia, intr-un loc "secret" si totusi atat de vizibil.

Insa doar cei chemati pot sa vada unde se ascunde la vedere casa lui Arsenie Boca din Sinaia.

Chilia lui Arsenie Boca din Sinaia, putem spune fara a gresi, ca este un loc încă neatins de curioşi şi asta pentru că nimeni din afară nu are acces în incinta aşezământului, nici măcar feţele bisericeşti.

locul unde se afla casa lui arsenie boca din sinaia adresa misterioasa

Totul aici este îngrijit şi păstrat cu sfinţenie de o mână de maici în vârstă, multe dintre ele martore la ultimele clipe din viaţa părintelui Arsenie Boca.

Undeva la poalele muntelui, la intrare în Sinaia, la liziera unei păduri dese de brazi, se păstrează şi în zilele noastre un aşezământ monahal (chilie) ridicat de părintele Arsenie Boca spre finele anilor 1960.

Aici, în această casa, ascunsă de un imens gard din lemn, construită după planul părintelui, se află chilia unde Arsenie Boca a pictat icoane, a scris, s-a rugat şi în cele din urmă, în data de 28 noiembrie 1989, Dumnezeu l-a chemat la EL.

Din când în când, pe poarta din lemn sculptat a chiliei Parintelui boca mai intră câte o persoana.

Nu... nu sunt turişti sau credincioşi norocosi, ci oameni din Sinaia care aduc fie lapte, fie ouă sau alte produse necesare măicuţelor pentru traiul zilnic.

Acestia se numara printre puţinii muritori care au acces în curtea chiliilor, în rest, celor care ar dori să intre să viziteze chilia li se explică politicos că acest lucru nu este permis.

Parintele Arsenie Boca a decis la un moment data ca tebuie să caute un loc ascuns unde să păstreze acel duh monahal unic de la Manastirea Prislop.

După îndelungi căutări descoperă o casă aflată în construcţie la poalele muntelui, undeva la intrare în Sinaia. Imobilul, ar fi trebuit să fie vila de vacanţă a unui arhitect.

Din cauza unei boli grave, prorpietarul hotărâse să vândă totul. Cu bani adunaţi de la măicuţe şi rude, părintele Arsenie Boca a cumpărat casa, iar ulterior mai construieşte în aceeaşi curte un corp de clădire după un proiect realizat chiar de el.

În aceeaşi curte totul păstrează urmele fizice lăsate de părintele Boca.

De la masa din piatră naturală, adusă de undeva din zona Făgăraşului, până la magazia, gardul şi poarta din lemn.

Măicuţele care au rămas alături de el până în ultma clipă spun că părintele era un gospodar desăvârşit care nu se dădea la o parte de la muncile grele dintr-o gospodărie.

Si ca un "cancan" nevinovat Părintele Arsenie avea la Sinaia si un căţel mic, flocos, negru. Unde era părintele Boca, acolo era şi căţelul.

Aici la SINAIA, Arsenie Boca  s-a ridicat la Ceruri, aici in casa unde au rămas şi acum icoanele pictate de călugăr, dar şi manuscrie publicate ulterior de măicuţele care l-au îngrijit.

Cartile “Îngerul cu cădelniţă de aur” si “Omul îmbrăcat în haine de in”, prefaţate de presfinţitul Daniil Stoenescu de la Vârşeţ , cuprind fragmente manuscrise de-ale părintelui, aşa cum au fost găsite în chilia de la Sinaia.
MAI POTI CITI