RADIATIILE telefonului mobil sunt PERICULOASE pentru Cobai nu pentru Oameni.

Sunt periculoase radiatiile telefonului mobil? Radiațiile telefoanelor mobile și efectele asupra sănătății reprezinta un subiect care a generat multe discuții și controverse.

Un studiu stiintific recent a aratat că nivelele foarte ridicate ale radiațiilor emise de telefoanele mobile pot cauza cancer în cazul animalelor de laborator, însă nivelul radiațiilor pe care le emite un telefon mobil este cu mult sub aceste nivele.

Cercetare initiata si finantata de Food and Drug Administration - FDA a avut o durată de 10 ani și a cercetat efectele radiațiilor electromagnetice emise de telefoanele mobile asupra șoarecilor și șobolanilor de laborator.

Potrivit rezultatelor, masculii au prezentat risc crescut de formare a neurinoamelor în inimă, în urma expunerii la radiații. 

pareri radiatiile telefonului mobil sunt periculoase pentru creier

Neurinomul reprezinta un tip de tumoră a celulei nervoase. „Telefoanele mobile obișnuite au o emisie de radiații mult, mult mai mică decât cea studiată de noi”, a declarat Dr. John Boucher, principalul autor al studiului. 

Acesta a adăugat că nivelul de radiații crescut poate fi emis în momentul în care o persoană încearcă să vorbească cu o alta și conexiunea la rețea este proastă. 

Atunci când conexiunea este slabă, telefoanele mobile emit radiații mai ridicate, pentru a localiza semnalul de la turn.

Cobaii supuși la astfel de radiații electromagnetice peste 9 ore pe zi, încontinuu timp de doi ani, au început să dezvolte tumorile canceroase.

Sobolnaii au fost expuși la 1,5 pînă la 6 Wati per Kilogram (W/Kg), iar șoarecii la 2,5-10 W/Kg, timp de 10 minute, urmate de 10 minute pauză, pentru un total de 9 ore pe zi.

Este puțin probabil ca oamenii să fie expuși unor situații similare in viata de zi cu zi.

Dr. John Boucher a mai afirmat că rezultatele studiului nu l-au făcut să modifice în vreun fel modul în care el sau familia sa utilizează telefoanele mobil
MAI POTI CITI