GHEARA DIAVOLULUI pareri proprietati terapeutice pret mic efecte mari de la DURERI articulare la Adjuvant in diabet.

Sa incercam sa ne creionam o parere despre planta Gheara Diavolului, o planta medicinala despre care auzim tot mai des atunci cand vine vorba despre diverse creme, capsule, etc pentru calmarea durerilor.

Este bine de stiut  ca in industria farmaceutica actuala, produsele medicamentoase pe baza de Gheara Diavolului pot fi cumparate sub forma de ceaiuri, pulberi, tincturi, capsule, tablete, geluri si creme pentru aplicare topica, sub forma de substanta activa unica sau in combinatie cu alti compusi.

Aceste produse cu gheara diavolului sunt extrem de populare in tari ca Germania si Franta.

Gheara-diavolului administrata intern reduce durerile articulare pana la disparitie, imbunatateste mobilitatea articulara, rareste intensitatea si frecventa crizelor reumatice.
gheara diavolului opinii forum plante medicinale antiinflamatoare

Partea cea mai frecvent folosită a plantei sunt tuberculii, partea umflată a rădăcinii, din care se extrag substanţele antiinflamatoare, care ulterior ajung în compoziţia medicamentelor, a gelurilor şi a cremelor. (VERIFICA PRETURILE)

Rezultate foarte bune în terapie s-au obținut și din frunzele și florile de gheara diavolului.

Se pare că extractele din Gheara Diavolului au un efect moderat și asupra durerilor de spate, gât și umeri în cazul persoanelor care au o durere ușoară spre moderată.

Reducerea durerilor este datorată în principal efectului antiinflamator al produselor ce conțin extracte din Gheara Diavolului.

Planta medicinala Gheara Diavolului. este prescrisă de multe ori și pentru creșterea poftei de mâncare, afecțiuni gastrointestinale minore, alergii, febră și pentru ameliorarea / tratarea unor afecțiuni ale pielii, însă studiile efectuate până în prezent nu susțin utilizarea plantei în aceste scopuri.

In general, Gheara-diavolului este foarte bine tolerata de catre organism.
Studii clinice elaborate, facute mai ales in Germania, unde folosirea Ghearei Diavolului este aprobata de catre comisia guvernamentala specializata in omologarea plantelor medicinale, au aratat ca aceasta planta nu are toxicitate hepatica sau la nivelul sistemului nervos central. 

Totusi, exista si cateva contraindicatii din administrarea produselor cu Gheara-diavolului.

Aceasta planta medicinala va fi administrata cu prudenta pacientilor cu ulcer gastric, deoarece sporeste secretia de sucuri acide.

Planta nu va fi administrata femeilor insarcinate, deoarece poate provoca contractii uterine.

Va fi evitata administrarea sa inaintea interventiilor chirurgicale, deoarece are efecte antiagregante plachetare si, ca atare, incetineste viteza de coagulare a sangelui.

ATENTIE! Supradozajul de Gheara Diavolului determina greturi, varsaturi, disparitia apetitului alimentar, dispepsie, bradicardie.

Lista afectiuni in care Gheara Diavolului are efecte benefice:
  • Ateroscleroza
  • Migrene
  • Dureri de spate (sciatica, spondiloza, lumbago)
  • Dureri de cap
  • Litiaza biliara
  • Dureri de dinti
  • Adjuvant in entorse, luxatii si fracturi
  • Adjuvant in cazul metastazelor osoase
  • Adjuvant in diabet ((efect Hipoglicemiant direct)
  • Cistita, infectii renale
MAI POTI CITI