APPLE PAY vine in Romania. Banca Transilvania si ING Bnak lanseaza platile cu mobilul prin Apple Pay

ING Bank România va aduce Apple Pay, ceea ce face plățile cu telefonul mobil mai private, simple și sigure, dar și mai rapide și convenabile pentru clienții din România. 

La scurt timp după anunțul făcut de ING Bank, Banca Transilvania a reacționat și a anunțat intr-un mod haios că va avea Apple Pay disponibil în curând, un mesaj care amintește de disputa dintre 5 to Go și Starbucks de pe panourile publicitare din București.

Imaginea postata de cei de ING pe pagina lor de Facebook arata un iPhone în care poate fi observată aplicaţia Wallet, unde sunt stocate în mod normal atât carduri de credit, cât şi bilete de avion şi alte astfel de carduri virtuale. 

opinii forum apple pay romania banca transilvania si ing bank

Cardul bancar afişat în fotografie pare să fie unul standard de la ING, bazat pe sistemul VISA Electron. 

De asemenea apare pictograma Face ID. Sistemul de plăţi Apple Pay funcţionează prin autentificare biometrică, deci utilizatorii vor trebui să aprobe fiecare tranzacţie folosind deblocarea prin Face ID sau Touch ID. 

În cazul ceasului Apple Watch, acesta trebuie să fie deblocat şi conectat la un iPhone în care Apple Pay este configurat.

De când soluția ING Pay, oferită de ING utilizatorilor de Android, a fost lansat în iulie anul trecut, deja 70.000 de utilizatori au făcut aproximativ 3 milioane de tranzacții, acoperind aproape 4% din totalul tranzacțiilor la POS făcute de cardurile ING.
MAI POTI CITI