NOU Parc in SINAIA: gradina publica Parc Stirbei, proiect cu bani europeni al Primariei Sinaia.

SINAIA, singura stațiune SMART din România a primit 4,2 milioane de euro din fonduri europene pentru două noi proiecte

“Continuăm drumul spre cel mai frumos oraș de munte din România. Ne-am propus să nu ratăm niciun fond european disponibil. Până acum suntem în grafic. Ambele proiecte ne completează statutul de prima stațiune-smart din România. ” a declarat Vlad Oprea, primarul orașului Sinaia.

“Amenajare gradină publică - Parc Stirbei” și “Eficiența energetică și extindere iluminat zona istorică Sinaia” , parerea comentariilor de pe grupurile si forumurile monitorizate:

1. Pareri Pozitive - 2,80
2. Pareri Negative- 0,70
3. Sentiment neutru - 1,50
pareri forumuri parcul stirbei sinaia proiect cu fonduri europene
“Amenajare gradină publică - Parc Stirbei” și “Eficiența energetică și extindere iluminat zona istorică Sinaia” ( Ekman)
<0,5 = nu este probabil prezent
> 0,5 = probabil prezent
> 0,75 = foarte probabil prezent
Multumire - 0,59
Anticipare- 0,62

In data de, 08 februarie 2019, Primaria Sinaia a semnat primele două contracte de finanțare cu bani europeni din cele zece pe care si le-a propus să le dezvolte în orașul Sinaia în următorii 3 ani.

Astfel, “Amenajare gradină publică - Parc Stirbei” și “Eficiența energetică și extindere iluminat zona istorică Sinaia” intră acum în faza de execuție. Pe parcursul a 2 ani orașul SINAIA își va îmbrăca din nou hainele de șantier.

Primul proiect, în valoare de peste 1,6 milioane de euro, presupune amenajarea unui Parc - grădină publică în zona Capelei Știrbei, clădire monument istoric

In noul Parc Stirbei din Sinaia vor fi amenajate: un amfiteatru pentru evenimente în aer liber, spații verzi, alei de acces și promenadă, sisteme de supraveghere video, parcări și mobilier urban.

Al doilea proiect, în valoare de 2,6 milioane de euro, tine de zona istorică a orașului Sinaia, cartierul Furnica, unde se va extinde și schimba iluminatul public. 

În acest proiect finantat din bani europeni sunt cuprinse 57 de străzi și prevede introducerea tuturor cablurilor în subteran și de asemenea un sistem performant de telegestiune prin care iluminatul va fi controlat și programat în mod inteligent în funcție de necesități.

Semnarea contractelor de finantare a avut loc la Centrul de Conferințe Casino Sinaia între Vlad Oprea-Primarul orașului Sinaia și Liviu Mușat - Directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia.
MAI POTI CITI