BISTRO ATENEU pareri impresii restaurant cu meniuri din bucataria romaneasca moderna.

Restuarant Bistro Ateneu Bucuresti, parerea comentariilor de pe site-urile de review-uri, de pe grupurile si forumurile monitorizate.

1. Pareri Pozitive - 2,60
2. Pareri Negative- 0,80
3. Sentiment neutru - 1,60

Emoţia parerilor referitoare la Restuarant Bistro Ateneu Bucuresti
<5 = nu este probabil prezent
> 5 = probabil prezent
> .75 = foarte probabil prezent
Multumire - 0,63
Incredere - 0,57

Amplasat, în aproprierea Ateneului Român, o zonă care păstrează încă ceva din atmosfera unica a „Micului Paris”, Bistro Ateneu ocupă fosta locație a Sushi Room, reamenajată special pentru a pune în scenă cele 25 de locuri și creativitatea lui Chef Alex Dumitru.

impresii pareri meniu bistro ateneu bucuresti

Alex a lucrat în California, la la Auberge de Soleil în Napa Valley, în Berlin, la restaurantul Les Solistes păstorit de Pierre Gagnaire și a studiat la HRC Culinary Academy în Sofia.

Aici, cheful și-a propus să arate fațete noi ale bucătăriei românești, într-o interpretare modernă.

Restaurantul Bistro Ateneu este materializarea colaborării dintre Cristian Preotu, proprietar al grupului Le Manoir, Gabriel Gavrilescu, fondator amousebouche.ro și chef Alexandru Dumitru, un nume deja asociat conceptului farm-to-table.

Bistroul Ateneu din Bucuresti este deschis exclusiv pentru cină, iar meniul este scurt, cu cinci startere, cinci feluri principale și două deserturi.

Sunt preparate aparent simple, ce țin cont de sezon, cu asocieri îndrăznețe de arome și gusturi, din ingrediente mai mult sau mai puțin populare: de la arpacaș la toate părțile pătrunjelului într-o supă și până la porcul de Mangalița, mușchiul de oaie și trufele negre din Transilvania sau desertul din prune și porumbe. 

Meniul Bistro Ateneu va avea parte de schimbări majore la trecerea între sezoane, iar în rest Alex va adăuga sau va elimina preparate în funcție de inspirație și de ingredientele pe care le are la dispoziție pentru perioade mai scurte.

Targetul de clienți Bistro Ateneu se dezvăluie a fi format, în principal, turiști și expați, datorită poziționării strategice a locației în apropierea celor mai mari hoteluri din București, dar și clienți locali, acei așa-numiți foodies, căutători de noi experiențe gastronomice, interesați de bucătăria și de produsele locale. 

De altfel, în prima săptămână de la deschidere, 70% dintre clienți Bistro Ateneu au fost străini.

Program Bistro Ateneu Bucuresti: Luni – Duminica dupa ora 18:00

Rezervari Bistro Ateneu Bucurest: 0742 080 909
MAI POTI CITI