SFATURI cum Ingrijim Calcaiele crapate si Uscate. Tratamente naturale recomandate.

Pe forumuri, problema calcaielor crapate si uscate este una des dezbatuta, de aceea am zis ca este bine sa va recomandam mici sfaturi si trucuri pentru ingrijirea talpilor.

Dacă îţi dorești tălpi fine și piele catifelată, ești în locul și momentul potrivit aceste sfaturi de bun simt te vor ajuta să-ţi tratezi eficient calcaiele crapate pentru a le reda frumusetea.

De multe ori ne confruntăm cu probleme neplăcute, precum bătăturile și călcăiele crăpate.

Acestea din urmă pot reprezenta un semn al lipsei de hidratare, al expunerii la frig sau purtării încălţămintei neadecvate sau al unei carenţe de Zinc și Omega 3.
pareri forum calcaie uscate si crapate remedii naturale recomandate

Pentru a preveni apariţia crăpăturilor, hidratează pielea picioarelor, folosind creme speciale pentru această zonă.

Uleiurile esenţiale de lavandă sau de arnică conferă hidratare, refăcând în același timp pielea uscată și afectată a picioarelor. 

Uneori, pielea crăpată poate trăda anumite carenţe de Minerale și Vitamine din organism, așa încât ai grijă să urmezi o dietă din care să nu lipsească alimente bogate în:
  • Vitamina A (morcovi, cartoi dulci) 
  • Omega 3 și omega 6 (pește, nuci, seminţe sau ulei de in), 
  • Zinc (pui, fasole, orez, paste), 
  • Calciu (lapte, brânză, iaurt) 
  • Fier (cereale, ouă, legume verzi etc).

Ca măsură de prevenţie, dar și de tratare a tălpilor crăpate, amintește-ţi să-ți exfoliezi regulat picioarele.

Poţi prepara acasă o mască de exfoliere din ingrediente naturale, precum mălai sau zaţ de cafea, ulei de măsline sau de migdale. Înainte, lasă picioarele la înmuiat în apă caldă (circa 20 minute), apoi masează tălpile cu respectiva pastă și clătește bine. 

De asemenea, poţi găsi la farmacie produse speciale (scruburi sau șosete de exfoliere a talpilor).

Să mergi desculţ poate fi benefic pentru încărcarea energetică, însă nu recomandăm să o faci prea des sau prea mult, mai ales pe suprafețe dure, pentru că pielea călcăielor se va crăpa mult mai ușor.

De asemenea, evitati să purtati mult timp tocuri sau pantoi încomozi. 

Alegeti încălţăminte comodă și purtati șosete, neapărat din bumbac 100%.

Forumurile analizate pentru aceste articol au cuprins topicuri de genul: tratament calcaie crapate cu bicarbonat, tratament pentru calcaie crapate cu aspirina, calcaie crapate galbenele, cea mai buna crema pentru calcaie crapate etc.