Pareri BCR eGO Masini Electrice BMW i3 de inchiriat cu card Mastercard. Preturi bune, oferta atractiva.

Uitati de Pony Car si CABY. A aparut un nou jucator pe piata romaneasca de Car Sharing: BCR eGO, despre care vom incerca sa ne facem o parere.

In Bucuresti, BCR eGO este primul serviciu de car sharing cu masini 100% electrice, oferit de o banca, iar planurile pe termen mediu si lung includ atingerea unei flote de 200 de masini, considerata optima.

Aceste mașini pot fi conduse de orice persoană fizică daca aceasta are cont și card Mastercard contactless de la BCR, inclusiv descuierea mașinii facandu-se cu ajutorul cardului bancar.

Conceptul si implementarea nu este una singulara in Romania. In Cluj-Napoca datorita celor de la Pony Car sunt disponibile 50 de masini Volkswagen up! si smart fortwo pentru inchiriere in regim car sharing, iar preturile pornesc de la 1 leu/minut. In cazul in care viteza de deplasare a masinii este sub 15 km/h, tariful scade la jumatate.
pareri bcr ego inchirieri masini electrice contul meu

In Moldova, Casa Auto Iasi a lansat serviciul de car sharing CABY, acesta fiind primul astfel de proiect care include doar automobile electrice. Flota de masini electrice CABY – modele Mitsubishi iMiEV – va fi distribuita in intregul oras.

Dupa un pas unic de inregistrare pe site, utilizatorii vor putea inchiria masinile de la unul dintre cele cinci puncte de incarcare si le vor folosi atat timp cat au nevoie, autonomia intre 120 si 300 de km fiind considerata optima pentru utilizarea urbana de zi cu zi.

Revenind la BCR eGO pentru a putea folosi aceste 20 de mașini de car sharing eGO trebuie să fii client BCR, adică să ai un cont curent și un card bancar Mastercard contactless, iar pe telefon trebuie să ai instalată aplicația BCR eGO – aplicație care va fi disponibila din 4 decembrie 2017.

Mașina se poate rezerva cu 30 de minute înaintea folosirii ei, iar în primele 20 de minute de la realizarea rezervării aceasta poate fi anulată gratuit.

Costul pentru utilizarea serviciului BCR eGO este de 12 Lei (0,4 Lei/minut), iar tariful se calculeaza în „blocuri” a cate 30 de minute. Adica, indiferent de distanța parcursă, tarifarea se face utilizând timpul de utilizare ca referință. 

Dat fiind conceptul, nu va conta dacă folosești mașina 10 minute sau 30 de minute pentru că tot 12 Lei vei plăti la finalul călătoriei. Iar daca ai utilizat masina 35 de minute, vei plati 24 de lei.

Din motive evidente de siguranță va fi necesar permisul de conducere la crearea profilului de utilizator, iar din aplicația oamenii vor putea să-și fotografieze documentul și să-l transmită furnizorului serviciului.

Proiectul de car sharing BCR eGO include pentru început 20 de mașini electrice BMW i3, iar oficialii BCR spun că, la nivel de București, ar fi ideal un număr de 200 de mașini astfel încât un utilizator să nu facă mai mult de 500 de metri pe jos până la cea mai apropiată mașină disponibilă.

In concluzie, BCR eGO este un concept indraznet pentru Romania, unde fiecare cetatean isi doreste propria masina "personala", care are sanse mari de succes... insa nu intr-un viitor apropriat!
MAI POTI CITI