WIKI Ce este ROEXIT. Un fel de BREXIT autohton cu nuante dacopate? DEX online dixit.

Wiki-ul oficial defineste BREXIT-ul ca fiind un cuvânt obţinut prin combinația cuvintelor „Marea Britanie” (Great Britain) și „ieșire” (Exit), care se referă la retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Asadar noul cuvant ROEXIT ar trebui sa fie o combinatie dintre Romania si Exit si acesta ar trebui sa se refere la retragerea Romaniei din Uniunea Europeana.

Desigur RoExit este un cuvant fara nici-o definitie (pe moment) in DEX online! 

Speram ca vom avea destul de multa minte sa NU sustinem ineptia RoExit, care circula de vreo doua zile in media traditionala si retelele de socializare!
wiki roexit dex online definitie ce inseamna

Cum a fost introdus teremenul ROEXIT in discursul de zi cu zi in Romania?

Mesajul "Roexit" a intrat fără prea multe presiuni mediatice în dezbaterea publică.

A apărut prin combinarea a trei mesaje separate, în momentul-cheie al afirmațiilor făcute de un înalt oficial european la adresa României, dar și cu puțin timp înaintea referendumului contestat de la sfârșitul acestei săptămâni.

Poziția lui Liviu Dragnea cum ca "nu mi-am imaginat că o țară UE va fi amenințată în felul ăsta, atât de brutal. A fost o condamnare deja înainte de a se studia probele" a fost susținută, marți 2 octombrie, și de alți reprezentanți PSD.

Dar, luni seară, ea s-a suprapus cu alte două luări de poziție - a fostului lider al studenților Marian Munteanu și a fostului ofițer SRI Daniel Dragomir. 

Atat Dragomir cat si Muntanu s-au exprimat pentru distanțarea României de spațiul euro-atlantic, folosind cuvinte precum "independență" și "roexit", trimitere la termenul care, dupa cum v-am spus din bun inceput, desemnează ieșirea Marii Britanii din UE, Brexit.

Apoi mesajul despre "Roexit" al lui Daniel Dragomir a început să circule rapid pe Facebook.

Până in dimineața zilei de 2 octombrie, postarea lui Daniel Dragomir despre ROEXIT avea peste 700 de distribuiri și peste 1.400 de aprecieri (inclusiv din partea lui Codrin Ștefănescu). Marți după-amiază, numărul distribuirilor depășise 1.100 și cel al like-urilor depășise 2000.

Si tavalugul ROEXIT continua. Un bulgare de zapada care creste si creste (hranit artificial) pana cand va atinge sau o masa critica perioculoasa.

Mai ales ca deja au inceput sa apara si fie distribuite mesaje legate de ROEXIT cum ar fi acesta: '... daca Timerman a luat locul lui Barosso si mazdroapa Viviane Reding care au umilit tara mea, eu vreau ca Parlamentul României sa initieze legislatia si referendumul pentru iesirea din UE: ROMANIA=ROEXIT!”

Dubioase vremuri traim si depinde doar de noi, ca fiind rationali, sa discernem adevarul de ceea se vrea a ni se impune ca fiind "adevarul"!
MAI POTI CITI