Pareri Ceai de scortisoara DIABET. Beneficii, mod de preparare, contraindicatii scortisoara in diabet.

Stiati ca scortiosara poate fi benefica in Diabet? Scorțișoara a dovedit efecte promițătoare în tratarea diabetului, lucru demonstrat de numeroase studii medicale care sunt de parere ca scortiosara este un adjuvant benefic in tratarea diabetului zaharat.

ATENTIIE! Dacă urmezi deja un tratament pentru diabet, este indicat să discuți cu medicul tău, pentru a te asigura că scortiosoara nu are contraindicatii si ca nu vor exista efecte secundare in urma consumului acesteia.

Ceai de scorțișoară pentru diabet, mod de preparare si administrare adjuvant diabet zaharat

Scorțișoara poate înlocui cu succes zahărul în băuturi și deserturi.
wiki pareri scortisoara tratament diabet zaharat

Aceste opțiuni sunt bune în cazul celor predispuși la diabet. În plus, poți utiliza scorțișoara ca remediu pentru diabet prin prepararea unui ceai:

Ai nevoie de: ½ linguriță de scorțișoară măcinată, 1 cană de apă (250 ml)

Preparare: Toarnă apa clocotită peste scorțișoară și acoperă cana. Lasă amestecul la infuzat 5-10 minute, apoi strecoară ceaiul.

Consum: Bea acest ceai dimineața pe stomacul gol și încă unul după-amiaza.

Pe lângă folosirea scorțișoarei, este esențial să acorzi o importanță deosebită regimului alimentar. Pentru a evita complicațiile, este important să elimini zahărul procesat din dietă.

WIKI Scortisoara utila in Diabetul Zaharat. Un studiu medical din 2003, publicat în Diabetes Care, a comparat efectele unui aport zilnic de 1, 3 și 6 grame de scorțișoară în cazul unui grup de 40 de oameni cu un grup care a primit un placebo timp de 40 de zile. 

În cazul tuturor celor care au primit cantități diferite de scorțișoară s-a constatat reducerea nivelul de zahăr din sânge și colesterolul. 

Efectele au fost observate chiar și la 20 de zile după ce participanții nu mai luau scorțișoară.

Un studiu din 2016, la care au participat 25 de persoane, publicat în Jurnalul de Etnofarmacologie Interculturală, a constatat că scorțișoara poate fi benefică pentru persoanele cu diabet zaharat slab controlat. 

Participanții au consumat 1 g de scorțișoară timp de 12 săptămâni. Rezultatul a fost o reducere vizibila a glicemiei, ceea ce a facut o parere buna cercetatorilor.
MAI POTI CITI