Pareri Meniu Restaurant Mahala locatie de 12 puncte Gault&Millau in Bucuresti.

Parere generala este ca restaurantul Mahala ofera mancare romaneasca contemporana, o reinterpretare gastronomnica reusita franco-romana. 

Mahala are un mic iz hipsteresc, urban, dar radacinile sunt desigur traditional romanesti.

Servirea la Mahala este asemanatoare restaurantelor elegante - ti se vorbeste frumos si in permanenta cineva este in apropierea ta daca ai nevoie de ceva, fara sa te incomodeze voit sau sa fie agasant.

Proiectul Restaurantul Mahala se bazează pe ideea de a găti cu produse locale, adaptate metodologiei învățate de bucătarul-șef Sorin Petru Cucu pe parcursul carierei.
impresii clienti meniu restaurant mahala bucuresti

O strategie care poate părea simplă, dar care s-a dovedit dificilă în momentul în care a încercat adaptarea produsele românești la o metodă culinară clasică franceză, de tip Escoffier. 

Din această tentativă au rezultat însă in meniu, dish-uri precum rasol de miel cu sos și cartofi la cuptor sau pulpă de rață din garniță cu pâsat ori batog de somn cu ou de prepelita si masline.

Meniul de la Restaurantul Mahala a fost pentru o perioadă de timp unul fix, atât datorită noutății restaurantului, dar și pentru a permite echipei din bucătărie să ajungă la un nivel care să susțină flexibilitatea dish-urilor.

Echipa cu care a pornit la drum restaurantul Mahala a fost inițial mică și neexperimentată, o problemă generală a forței de muncă în horeca românească.

Proprietarul a avut răbdare ca noii săi colegi să-și însușească calitățile necesare și de anul acesta meniul de la Mahala se schimbă în funcție de ingredientele de sezon.

Mahala este un restaurant cu bucătărie românescă contemporană pentru că produsele locale nu permit explorarea cu succes a altor bucătării.

Rețetele românești, care pentru bucătarul de la Mahala sunt de fapt o îmbinare a influențelor balcanice, sunt reprezentate în mod autentic de doar două feluri de mâncare: oul poșat și sângeretele. 

Ambele „atestate” ca atare de Auguste Escoffier în celebrul său ghid culinar.
pareri bune meniu mahala restaurant bucuresti

Mahala este un restaurant scump. Meniul nu este extrem de variat - exista antreuri calde (17-33 lei), antreuri reci (17-26 lei), supe (12 lei), preparate din peste (43-65 lei), preparate din carne (29-49 lei) si desert (17 lei).

Insa, de luni pana vineri intre 12 si 16, ofera meniul zilei, care cuprinde o supa, un fel principal si desert, la pretul de 24 lei.

Cert este ca relația dintre cum trebuie să fie în teorie un preparat și cum poate să iasă cel mai bine în practică i-a adus restaurantului Mahala din Bucuresti 12 puncte Gault&Millau în prima ediție românească a celebrului ghid gastronomic francez.
MAI POTI CITI